Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

ВИП училище се гаври с деца на милионери

Ивайла Бакалова

Родните милионери не се стискат,когато става въпрос за образованието на наследниците им. Едно от най-популярните училища сред богаташите доскоро беше частното школо „Свети Георги“, където годишните такси достигат зашеметяващите 10 000 евро. Напоследък обаче много родители се оплакват от лошите условия там и масово отписват децата си, недоволни от нивото на образованието и отношението на учителите.

„Свети Георги“ се намира в столичния квартал „Лозенец“, точно зад Американското посолство. Помещава се в сграда, която е строена за жилищен блок и изобщо няма вид на училище. Дворът за игра прилича на малък паркинг и е обграден от висок зид. Там децата са извеждани да играят през голямото междучасие.

Физкултурният салон е сврян в студено подземие. Няма никакви спортни съоръжения, а само големи метални тръби. Остава непонятно как децата провеждат часовете си при подобни арктически температури и неприветлива обстановка.
Учебните стаи също не са на ниво, гледката от почти всички прозорци е потискаща – представлява грозни бетонни стени, доскоро имало и действащи строежи. Децата били принудени да съзерцават тухли и скелета на няколко метра от тях.

Подлъгани от голямата реклама, която прави сръчната директорка Даниела Северинова, богаташите записали децата си в школото и после горчиво съжалявали, защото не можели да си върнат вложените пари.

Христо Ковачки

Нередностите обаче не спират дотук. Даскалите в „Свети Георги“ се държали невъзпитано и насаждали у учениците чувство за превъзходство. Потресаващите условия на обучение и неадекватните учители не са най-лошото, с което е известно частното школо.

„Свети Георги“ нашумя скандално преди повече от две години, след като едно от децата, учещи там, намери смъртта си по време на т.нар. зелено училище. Фаталният инцидент се случва през септември 2009 г. в хотел „Божурленд“ в Банско. 7-годишната Ивета Николова се удави в басейн пред очите на учителки,  двама охранители и спасител.
Докато малката Ивета се е давела в злополучния басейн, в него освен съученичката й Александра Ковачка, е била и Рая – резултатът от любовната афера на Румен Гайтански – Вълка и миската Ивайла Бакалова.
Докато хлапето на Ковачки е било пряк свидетел на инцидента това на Вълка не е видяло как приятелчето му се дави.

След ужасяващата трагедия родителите светкавично отписаха наследниците си от „Свети Георги“. Според запознати децата били в шок и се наложило да се консултират с психолог.

ВИЖ ВИДЕО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

6 кометара за ВИП училище се гаври с деца на милионери

 1. читател Отговор

  28.12.2013 в 11:05

  Каквито милионерите, такова и училището. Кой и защо е дал разрешителна на самозабравилата се сръчната директорка Даниела Северинова?

 2. родител Отговор

  28.12.2013 в 11:10

  „С първа копка и бутилка шампанско стартира изграждането на новия частен училищен комплекс на Wonder Group, отговарящ изцяло на съвременните европейски стандарти в образованието. Новият комплекс ще осигури възможности за обучение и на деца със специфични образователни потребности.

  -Това е мечтата на живота ми – така определи събитието изпълнителният директор на Wonder Group Даниела Северинова в поздравлението си към всички присъстващи на празника“. Изказването е направено на 19 май 2011 г. Та три години по-късно питам: кога ще се реализира мечтата на изпълнителната директорка? Или парите, които са й били дадени, вече са изядени?

 3. любопитен Отговор

  12.04.2014 в 19:20

  Северинова е елементарна и доста грубовата, затова се чудя кой й повери парите си, за да прави училище и да избива комплексите си върху околните.

 4. Дора Георгиева Отговор

  27.09.2014 в 22:19

  Тази директорка сменя учителите като носни кърпички. 2-3 години и аут. Горките молки милионерчета.

 5. Ст. Станева Отговор

  03.04.2015 в 7:27

  И продължава да се гаври. След като години наред правеше първи копки за нова училищна сграда – през 2011 г. в Драгалевци, 2013 г. в Княжево, изведнъж през 2015 с букет цветя обявява … пак нова сграда, този път някъде в Лозенец. Виж:http://gradat.bg/property/2015/02/03/2464572_suzdavame_moderna_i_visokotehnologichna_uchebna_baza/?ref=miniurl
  Възмутителното поведение продължава с поредното главоломно вдигане на таксите за посещаване на училището. И всичко това, след случая в Банско, след който на тази директорка, трябваше да й бъде отнето правото да се занимава с образование на деца. Вместо това тя раздава интервюта.

 6. Бонева Отговор

  16.04.2015 в 12:04

  И аз съм възмутена от тази директорка. Преместих си децата от измисленото й училище, защото се уморих от лъжи, първи копки на ново училище – вижте в линка: http://www.raionvitosha.eu/news/64/57.html, нови такси и всевъзможни измислици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *