Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Викат Таки да гласува за европарламент

Наркобосът Таки може преспокойно да гласува на изборите за Европейски парламент. Нещо повече, Христофорос Аманатидис според родните власти продължава да живее в България, макар Интерпол да го издирва от години.

Христофорос Аманатидис - Таки

Поне това показва сайтът на Централната избирателна комисия. В него всеки български гражданин може след попълване на ЕГН-то си да провери дали присъства в списъците за евроизборите. Според приетия наскоро Изборен кодекс право да гласуват за евродепутати имат всички българи, живеещи у
нас или в страна от ЕС. Условия, които Таки не би трябвало да изпълнява.

Според МВР наркобосът би трябвало да е избягал от България през 2008 г. Повод за бягството му е разследване срещу престъпната му група за разпространение на наркотици. Макар и издирван от властите, Аманатидис на няколко пъти си се връща в България, за да нагледа легалния си бизнес.

Според документите наркобосът преспокойно е присъствал на общи събрания на фирмите си в курорта Слънчев бряг под носа на ченгетата. Активността му очевидно е отчетена от властите и в крайна сметка името на Таки официално е включено в списъците за предстоящия евровот.

Аманатидис може да пусне бюлетина в софийското 5-о ОУ „Иван Вазов“, където e неговата секция. За последно наркобосът бе засечен и арестуван от Интерпол в Дубай преди две години. Разбирайки за това, от прокуратурата веднага изпратиха искане за екстрадицията му. Незнайно защо в него не бяха приложени достатъчно доказателства, уличаващи Таки в престъпна дейност. Пропуск, заради който съдът в Дубай пусна на свобода наркобоса. Така Аманатидис прекара още няколко месеца в луксозния си апартамент, преди отново да изчезне безследно.

Христофорос Аманатидис не е единственият изчезнал бандит с избирателни права. Право да гласуват за Европейски парламенти имат и дупнишките мафиоти Братя Галеви. Пламен Галев и Ангел Христов от две години са в неизвестност, след като предпочетоха топлия климат на екзотични дестинации пред хладните затворнически килии. Издирването им от Интерпол не е станало причина да бъдат заличени от списъците. Така на 25 май без проблеми могат да упражнят правото си на вот. Това може да стане в секция номер 9 в село Ресилово, където е и любимата им резиденция. Тя се помещаваше в ритуалната зала на кметството, но Галеви едва ли ще я посетят заради сигурния им арест от ченгетата.

Възможност да избира между БСП или ГЕРБ има и Малкия Маргин. Николай Маринов преди няколко години мина в нелегалност заради разследванията срещу него. Духването му в чужбина не е станало причина да бъде заличен от списъците.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *