Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Вярата спасява за втори път Ева от “Тоника”

И двамата родители на Гого от „Тоника“ са починали през последните 4 години, откакто той се бори с жестокото заболяване, научихме от приближени. Първо от мъка се преселва в отвъдното бащата, а майката на Гого живее година-две повече.

Ева - почернена, посърна ла, но несломима героиня

Ева – почернена, посърна ла, но несломима героиня

Зрители си спомнят как през 2010 г. родителката търпеливо издържа на въздълъг благотворителен концерт за Гого в Бургас. Жената изглеждаше перфектно за възрастта си, даже бе боядисала косите си в синьо. Но драмата със здравето на сина й се отразява по най-лошия сценарий. Майчицата поне си спестява ужаса да погребе син.

„Фамилия Тоника“ още са в шок от раздялата с колегата си. Милица, Ралица и Драго бяха неотлъчно до Ева в тежките за нея мигове по погребението. Никой от тях не си е представял да види в ковчег най-усмихнатия колега.

Ева със Гого

Ева със Гого

При все безнадеждността на заболяването, всеки посвоему е таил надежда чудото да стане. Информацията, че до последно Гого не е давал признак за промяна в състоянието си и че вече си тръгва, се потвърди напълно.

Уви, потвърди се, и първата диагноза на Гого – рядка форма на склероза, която сковава цялото тяло и го превръща в жив труп. Изходът от ЛАС (латерална амиотрофична склероза) е смърт в 100% от случаите. Какво отключва това безмилостно заболяване, лекарите не могат да обяснят, както и не могат да го излекуват.

Близки на семейството нямат колебания, че Гого си е отишъл именно от ЛАС, а не от лаймска болест. Съмненията, че е заразата от кърлеж, която се проявява с лоши последици десетилетия след ухапването бе хипотеза, дала искрица надежда. Вероятността да е заразен от лаймска болест сподели преди време самата Ева. Тя се хваща като за сламка за това, за да е сигурна, че са опитани всички възможности, даже и най-неочакваната, да бъде спасен Гого.

За първи път заболяването дава своите признаци около 60-годишнината на певеца. Чества се с голям концерт в Летния театър на Бургас. Няколко месеца по рано, на концерт, при опит да слезе от сцената в салона със зрители, Гого пада. Самият той е изненадан, че краката не го издържат при скок от нищо и никаква височина. През ноември 2009 г. на концерта по повод 50 години БНТ, той излиза на сцената, олюляващ се. Колегите дискретно го прегръщат и прикрепят. Най-първите реакции на зрителите са грозни: че артистът едва ли не е дошъл пиян на отговорната изява. „Тоника“ стискат зъби и мълчат, защото знаят, че Гого ходи по доктори, без съществен резултат.

През април 2010 г. Георги Найденов сам направи изявление, че си отива от рядка болест и призова за помощ. Оттам нататък не остана нищо скрито от битката му с нелечимото заболяване. Остана спестено само какво е коствало на Ева да гледа болен мъж в семейството си, да пътува и да пее..

Вярата е тази, която крепи певицата с глас като негърка. След разгрома на „старата“ „Тоника“ и забраната й да се показва, тя намира смирение и утеха в манастир. Ева живее наравно с монахините, става рано за молитвите, участва в трудовата дейност на манастирското общежитие.

На една от най-разпространените снимки от погребението обяснимо всички са посърнали, само Ева е събрала длани пред лицето си за молитва. И гледа към небето, сякаш натам отлита птица.

„Държа се. Взела съм се в ръце“, уверява тя най-близките си…

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *