Вежди Рашидов: ГЕРБ помогна на Пеевски да напълнее

0

дЕЛЯН ПЕЕВСКИБившият министър на културата Вежди Рашидов  неочаквано призна очевадното, че по време на управлението си ГЕРБ е пълнил гушата на Делян Пеевски. Ние му помогнахме да надебеле, защото сгрешихме. Мислихме си, че медийният конфорт е много важен за нас, затова позволихме на Пеевски не само да работи спокойно, но и да получава повечето медийни поръчки и реклами, а той в знак на благодарност непрекъснато критикуваше опонентите ни и възхваляваше нашите дела. Мисля, че знаехме, че е човек на Цветан Василев, но това нямаше особено значение, стига да ни служи. Впоследствие се оказа, че имало значение и ГЕРБ сбърка страшно много като му се довери и изсипа сума ти пари в медиите му.

Според Рашидов, Пеевски се „родил“ по време на упрявлението на Симеон и Тройната коалиция, но тогава не бил толкова силен и все още опипвал почвата. ГЕРБ го направил силен, което било грешка. Вежди1Но пък имали целия медиен контрол. Не е ясно дали Вежди знае, или си премълчава, но по времето на ГЕРБ Пеевски направи още нещо. Той буквално заглуши гласа на свободната преса, изкупи регионалните вестници във всички градове, други ги фалира, купи централни медии на килограм и се стигна дотам, че не можеше и нямаше къде да се прочете друга гледна точка, освен тази на ГЕРБ и правителството.

Рашидов разкри още една истина. Няма никакво значение дали КС е върнал Делян като депутат или не. Той и по време на нашето управление не влизаше в пленарната зала и не ходеше на работа. Който искаше нещо от него, му ходеше на крака. Имаше приемна в апартамента си и там се срещаше по предварителна уговорка с бизнесмени и политици. А политиците не бяха само от ГЕРБ, а от всякакви партии. И все пак мисля, че ние помогнахме много да създадем Пеевски такъв, какъвто е в момента.

След тези тежки признания нищо чудно утре Бойко Борисов да отлъчи и Рашидов от партията си и да го обяви за враг и предател.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/BjqdkM3msIQ

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *