Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Вестникът на Тошо Тошев „Преса“ хвана мухъл по сергиите

Тошо Тошев

Новият турски вестник „Преса“, който от седмици залежава на будките, се самопровъзгласи за лидер на българската преса.

И действително се оказа така – вестникът е на първо място, но по най- голям брак на сергиите. За седемте дни, откак „лидерът“ е по реповете, търговците отчитат тотален пазарен провал на „Преса“.

Ежедневникът стартира „мощно“, но славата му горя колкото една пура на Тошо Тошев.

„Всяко чудо за три дни“ е казал народът. Но „Преса“ удари рекорд в безинтереса – чудото трая един ден, цъкат вестникопродаваците. Според отчетите на търговски фирми от Тошо-Тошовото издание се харчили по 1 бройка на сергия!

За уж високия тираж, който „Преса“ имал в първите си дни, „ние“ сме виновни. Под „ние“ разбирайте повечето български медии – купувахме го рано сутрин само и само да се посмеем. Е, и да си сверим мастилените часовници, но кел файда. „Преса“ е машина на времето, но няма копче за бъдещето.

"Преса" лидер по брак на сергиите

Колкото и да е забавен турският вестник за колегите си, на продавачите не им е леко. Направо са в ужас като видят „Преса“, получават ортикария. Те панически се дърпали от „творението“ на Пешо Пешев, но хората му ги насилвали да му изкупуват планини от „Преса“. Драги колеги от ЦУМ, тираж така не се прави! Така се прави мъхъл по сергиите.

„Преса“ е вестник, който се списва от пенсионирани агенти на ДС като Бор, Димитър и компрометирани журналисти като Мадам В, която е толкова архивна, че няма проблем да сглобява интервюта за братски турски издания по стари спомени. Това бяха звездите в първия брой на „Преса“. Е, какво по – различно да се очаква от ченгеджийска и сервилна журналистика?!

Новото издание се списва в стилистиката на вестниците „Трета възраст“ и „Ретро“, но се продава десетки пъти по- малко. Очевидно авторите на „Преса“ нямат елементарна представа как точно живее потенциалната им аудитория. Колкото до „коректния“ вестник, още в първия брой се видя към кого ще е коректна прокламираната като „опозиционна“ малотиражка – към властимащите естествено.

ВИЖ ВИДЕО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Вестникът на Тошо Тошев „Преса“ хвана мухъл по сергиите

  1. Yasen Отговор

    17.01.2012 в 15:14

    Невероятно колко се силеше в началото Тошев, и какво излезе накрая. Напънала се планината и родила мишка!

  2. Веси Отговор

    17.01.2012 в 15:16

    Как няма да залежава по сергиите в.Преса като изглежда евтино и е списван доста посредствено!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *