Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Весела ваканция! Бомба пред депутатски блок, димки пред парламента!

Сапьори прибраха кашона с взрива

Сапьори прибраха кашона с взрива

Димки влетяха в сградата на Народното събрание по обяд, а рано сутринта бе открито куфарче с 8 кг.тротил пред депутатски блок. Съвпадение или неуспешни опити за атентат срещу народните представители?

На излизане от депутатски блок в кв. „Витоша” в 8 часа сутринта, народния избраник от БСП Пенко Атанасов открил на пътечката между блоковете подозрителен кашон, до който имало куфарче. На картона пишело 8  кг тротил. Депутатът се обадил веднага в полицията. Въпреки че повечето обитатели на ведомствената сграда мислели, че става въпрос за шега, но уви. Оказало се, че съдържанието на кашона наистина е взривното вещество. Пътеката рядко се

Депутат бърза да избяга от пушека

Депутат бърза да избяга от пушека

 ползвала от депутатите, така че не е сигурно дали те са били мишените или някой от живущите в съседните кооперации.

Само няколко часа по- късно, мъж хвърли няколко димки пред входа на парламента. По това време в сградата били останали само няколко души от Коалиция за България, които правели изявление. Нападателят, видимо между 35- 40 – годишен, веднага бил задържан. По лицето на мъжа имало следи от наранявания.

Неизвестният все още човек обаче имал и други изненади за депутатите. Освен димките, в чанта мъжът пренасял взривно устройство, свързано с мобилен телефон. Това наложи пред парламента веднага да отиде отряд сапьори.

Днес депутатите излязоха в предизборна ваканция по идея на председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Дали обаче бимбата пред ведомствения блок е случайна и дали нападателят с димките пред парламента е някакъв луд, какъвто вероятно ще го изкарат полицаите? Прави впечатление, че атаките срещу сградата на парламента започнаха да зачестяват. Въпреки че не им се обръща особено внимание и минават някакси между другото, нападенията по Народното събрание – било с димки, било с домати– преди няколко месеца, са показателни за настроенията на хората. Не трябва да се подминава и факта, че протестите през предишните седмици по повод събитията в Катуница, прераснаха в социални и антиправителствени.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *