Венци Стефанов: Загубих надежда за сина ми Митко!

0

Тежки подозрения налегнали боса на Славия Венци Стефанов за отвличането на сина му Митко през 2004 г. За престъплението днес се разследват хора на Йосиф Йосифов – Йоско, лидер на групата за мокри поръчки „Килърите 4″. Ключова роля в насоките, в които Стефанов да търси виновниците, има тогавашният главен секретар на МВР Бойко Борисов.

Венци Стефанов
Венци Стефанов

Йоско обаче твърди на разпитите, че няма нищо общо с покушението, както разказвал анонимен свидетел. В същото време Венци Стефанов още не бил разпитван за новото разследване за отвличането на сина му. Според източници той няма да даде показания.

Димитър Стефанов
Димитър Стефанов

За Венци случаят е приключен. Синът му е мъртъв, похитителите и убийците му – също“, лаконичен е запознат с мнението на президента на „Славия“ и доверено лице на Младен Михалев – Маджо, без да уточнява какво има предвид. Със сигурност обаче бащата не се интересувал от обвиненията към Йоско за отвличането на сина си и едва ли щял да съдейства на правосъдието. В същото време обаче съжалявал, че навремето се предоверил на Бойко Борисов за хода на разследването и евентуалните извършители.

Скоро ще се навършат 10 години от мистериозното отвличане на Димитър Стефанов, син на колоритния футболен бос Венци Стефанов. Момчето е похитено от бандити, облечени в полицейски униформи, до заведението си в кв. „Изток“. По това време групировката СИК е в процес на разцепление и конфликти между основателите. Бащата Венцеслав Стефанов е в лагера на Маджо и убитите по-късно Стоил Славов и Бай Миле.

В другия лагер са Маргините и Димата Руснака. Още в първите дни след отвличането на Митко подозренията падат върху Маргините, но след редица разговори и совалки става ясно, че те нямат нищо общо със случая.

Главен секретар на МВР по това време е Бойко Борисов. Той е близък с Венци Стефанов от общата им работа в СИК. Редовно са засичани да разговарят в хотели около НДК. Венци Стефанов търсил информация за сина си, а Борисов му казвал какво знае по случая. Според източници, които по това време са били част от екипите в МВР, работили по случая, течът на информация от Борисов към Стефанов и оттам към Маджо попречил фатално на това да бъдат хванати престъпниците. Още тогава Йоско от Костинброд е сред заподозрените за отвличането. И по-точно приятелят му Асен Петров – Шаки от софийския квартал „Княжево“.

Точно за него се предполага, че е в дъното на отвличането на Митко Стефанов. Докато тече разследването на случая обаче, заподозреният Шаки е разстрелян в пункт на „Еврофутбол“ в кв. „Княжево“. Това се случва 4 месеца след отвличането на Димитър Стефанов. Подозренията още тогава са към Йоско, който е сред най-близките приятели на Шаки. Двамата са прибрани и след разстрела на Филип Найденов – Фатик. По-късно става ясно, че Йоско и Шаки не са действали винаги в синхрон.

За убийството на Шаки е арестуван хърватинът Иван Може, който е част от бандата за убийства на Роберт Матанич. Той е оправдан за това престъпление и след излизането му от ареста за последен път е забелязан в компанията на Йоско от Костинброд. Йоско го е питал дали наистина той е убил приятеля му, но Може отричал. Убийството на Шаки 4 месеца след отвличането на сина на Венци Стефанов все още не е разкрито. Той обаче е подозиран за това престъпление още тогава.

Бивши криминалисти предполагат, че при срещите на Бойко Борисов с Венци Стефанов тази информация е изтекла и възмездието е настигнало Шаки преди правосъдието. Участието му в отвличането на Митко обаче така и не се доказва категорично. Там се къса и връзката между Йоско и Шаки. Запознати с делото срещу Йоско твърдят, че обвиненията срещу него за отвличането на сина на Венци Стефанов няма да издържат. Освен за това престъпление той е в ареста и за стрелбата по Киро Японеца и убийството на Фатик.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *