Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Вдовицата на Цвятко Цветков: Кръгът „Монтерей“ реши Първанов да е президент, а не народа

Георги Първанов станал президент благодарение на кръга „Монтерей” , твърди вдовицата на покойния Цвятко Цветков, Соня Иванова. Предложението дошло от съпруга й внезапно по време на обяд още през 1998 г.

Цвятко Цветков решил, че Георги Първанов ще е много подходящ за президент на страната няколко години преди изборите през 2001 г, които изненадващо бяха спечелени от него. Идеята се родила по време на семеен обяд, разказва вдовицата Соня. Цвятко внезапно възкликнал, че Първанов трябва да е следващият президент. Бившият секретар на МВР споделил идеята си с генералите от кръга „Монтерей”. След като одобрили хрумването му, пристъпили към изпълнението на плана.

През 1998 г., когато БСП беше в колапс след провала на правителството на премиера Жан Виденов, едва ли някой би повярвал, че само след

Кукловоди или обикновени пенсионери формират кръга "Монтерей"?

няколко години лидерът на червените ще стане президент. Соня Иванова разкрива, че по онова време, когато все още бил част от „Монтерей”, Цвятко Цветков можел да влияе върху доста процеси в страната.

Вдовицата на покойния секретар на МВР признава, че кръга на бившите комунистически генерали и висши ДС ръководители, не е толкова безобиден, колкото твърдят самите те. Соня Иванова разказва, че членовете на „Монтерей” наистина имат реално влияние върху политиката на страната.

Приживе, Цвятко Цветков твърдеше, че митичния кръг е издигнал и Бойко Борисов за главен секретар на МВР. Най- известните имена, които редовно се събират да нищят политиката на страната в ресторант „Монтерей”, са ген. Любен Гоцев и Виктор Вълков. Също така към тях редовно се присъединяват бивши полицейски шефове и висши ДС началници. Около кръга витаят множество слухове и легенди. Самите участници в него твърдят, че са стари хора, които просто се събират на обяд, за да се оплакват от болежките си. Мнозина политици и журналисти обаче твърдят, че кръга „Монтерей” е правителство в сянка, което определя съдбините на страната. Яне Янев пък ги нарече кръга „Памперс“.

Смях с бившия вече президент Първанов. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *