Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Вдовицата на Самоковеца въртяла бизнеса на покойния си съпруг

ангелина1„Зад всеки успял мъж, стои една силна жена”. Това клише важи с пълна сила за застреляния контрабандист Косьо Самоковеца и съпругата му Ангелина Димитрова.

За разлика от обикновените мутреси, които само гледат да „прилапат” парите на мъжете си, Ангелина е помагала на Косьо да ги печели. Анджи, както я наричат приятелите й, е дарена с изключителен бизнес нюх. Запознати твърдят, че е толкова опасна, колкото и покойният й съпруг. А досието й- също толкова дебело.

Ангелина е била обект на специални разработки, редом със Самоковеца. В засекретени документи на НСС  Ангелина е описана като главен съдружник на Косьо в извършването на контрабандна дейност и пране на пари.

В семейство Димитрови всеки си знаел ролятата в натрупването на общия капитал. Ангелина отговаряла за митниците. Тя била човекът, който броял тлъсти зелени пачки на граничари, ченгета и съдии. Дамата прецизно водила отчетите си- на кой колко е давала. Ангелина дори си записвала серийните номера на всеки

Косьо Самоковеца

Косьо Самоковеца

долар. Косьо Самоковеца  пък отговарял за връзките с политици и партии. Известен факт е, че той е бил основен спонсор на политическа партия, която през 2000 г. е водила антицаристка пропаганда.

Добре смазаната семейна бизнес машина за кратко време успяла да инвестира „мръсните пари” в куп недвижимо имущество: вили, апартаменти, хотели в Боровец,  София и Лондон, джипове S- класа. Димитрови разполагали и с дебели банкови сметки в България и Германия.

На 6 декември 2003 Косьо Самоковеца е убит в Амстердам. Там обаче той не бил придружаван от Ангелина, а от любовницата си Цеци Красимирова.

Цеци трудно преживя смъртта на Косьо

Цеци трудно преживя смъртта на Косьо

Тогава се прокраднаха слухове, че разсрела му може да е поръчан от Ангелина. Клюкари от ъндърграунда твърдят, че шумната връзка между контрабандиста и родната манекенка влошила отношенията в семейство Димитрови. Ангелина била бясна, че парите, които печели, се харчат за капризите на Красимирова.

След смъртта на Самоковеца, започват проблемите на съпругата му с българското правосъдие. Тя е обвинена за контрабанда и пране на пари. Първоначално положението на вдовицата никак не е розово. Запорирани са всички имоти и банкови сметки на Косьо. Ангелина обаче успява да излезе от положение. Тя продава хотел в Боровец на бизнесдамата Петя Славова и се разплаща с държавата. После лека- полека прибира наследството на покойния. Първо се вдига запора на имуществото в Лондон, а после и върху повечето фирми на Самоковеца в България. Така Ангелина се превръща в поредната черна вдовица- милионерка. В сравнение с другите обаче, тя е добре запозната с бизнес-делата на мъртвия си съпруг и знае как да ги продължи успешно.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *