Вдигат пенсиите малко преди изборите, за да не забравят старците

0

Пенсиите ще бъдат увеличени от 1 април, заявиха управляващите. Трябвало да се сметнат приходите от бюджета и тогава да се пристъпва към този ход, рече пък Менда Стоянова. Явно поредният популистки ход на правителството отива направо в целта и никой не крие вече, че актът е предизборен.

 Всъщност от идването на власт на ГЕРБ пенсиите не са мръднали и четири години старите хора издържат на инфлация, на високи цени, на на шокови поскъпвания на храна, ток и лекарства, а който не е издържал, просто отпада от ангажиментите на правителството да му вдигат каквото и да било. Може би чакат да намалеем още повече през тежката зима, която ни очаква, за да се спестят още пари, казаха с болка от няколко пенсионерски организации. Как ще издържим, като трябва да избираме топлина, или храна?

Стари хора с чувство за хумор пък обявиха, че ГЕРБ добре си е направил сметката. Имайки предвид, че много от възрастните страдат в различна степен от деменция и склероза, някои може да не се сетят на изборите през юни, че са им увеличили пенсиите през януари. А април по-може да го запомнят. Извън черният хумор, старите хора са много разочаровани и голяма част от тях не виждат изход. При тези цени просто лягаме гладни, споделят те. За сметка на това минималната работна заплата се вдига, защото от държавата не се искат пари. Тя пада на плещите на работодателите, увеличават се данъците и осигуровките, единствено печелят личните лекари, чиято такса ще се вдигне с още 20 стотинки.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/gLc59kjhGkk
 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *