Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Въвеждат глоба за храчки в Лондон

Лондончани вече ще внимават, как се държат на обществени места

Общинарите в кв. Северен Лондон са решили да превъзпитават гражданите си и изкормят ужасно грозният им навин да плюят на обществени места. Всеки който наруши възпитателната забрана ще изгори с 80 лири. Общинските власти са въвели иновативната забрана с пълната подкрепа на местното население, което дори я е засвидетелствало с  петиция, която е събрала около 4 хиляди подписа.  За да се следи стриктно  спазването на новия закон общинарите ще назначат служители, които да съблюдават поведението на всички граждани в Лондон. В случай, че някой бъде спипан да  плюе на обществено място, но откаже да си плати глобата, ще му бъде изготвен акт на стойност за  5 хил. британски лири.

Парковете на Лондон ще станат още по – чисти

Любопитен факт е, че забраната  за плюене в Англия за пръв път е била въведена още по времето на Първата световна война, защото чрез нея се е разнасяла смъртоносната и нелечима  в този период туберкулоза.

Този закон обаче е отменен през 1990г., защото случаите на туберкулоза са спаднали рязко, но ето, че  тази забрана е възобновена по съвсем  други съображения в днешно време.

 И докато у нас се маят има ли,  няма ли забрана за плюене в Лондон вече я въведоха! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *