Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Васко Железния раздал 10 милиона кредити

Убиството на Васил Лазов – Железния

Васил Лазов – Железния най – вероятно е претрепан заради лихварската си дейност, която въртял от доста време насам, разкриват следователи от полицията. Според проверка в база данни, 53 годишният мъж е раздал приживе повече от десет милиона лева, а кредитополучатели са най – вече закъсали представители на дребния бизнес.

Според запознати с дейността на убития, повечето от клиентите му залаги недвижимо имущество, а за някои от заемите лихвите били изключително жестоки. Заради голямата горница сумата по кредитите се удвоявала за нула време и мнозина се разделили с недвижимите си имоти.

Изгорели от търговската схема на Васко Железния споделят, че са подавали многократно оплаквания в полицията, но от МВР не са предприемали нищо. Те отдават това на факта, че Лазов имал покровители на много високо ниво, които разпервали над него не чадър, а цяла палатка.

Убиството на Васил Лазов – Железния

„Васил имаше заведение в Княжево и непрекъснато се оглеждаше за хора, които имат нужда от свежи пари. Ако някой му се оплачеше заради разклатените си финанси, беше в състояние на секундата да бръкне в чантата и да подпише договор за заем. Условието беше да му припишеш някакъв недвижим имот, който би покрил евентуална невъзможност за покриване на заема и да се плащат по пет процента лихва на месец – разкрива човек, който по тази схема взел петдесет бона от Лазов – Банките не искат да погледнат дребния бизнес заради кризата, но все пак трябва да оцелеем по някакъв начин”

Справка в имотния регистър доказва, че застреляният Васил Лазов е раздал стотици заеми по този начин. Последния кредит, който дружеството му „Железния” ЕООД е отпуснало, е фиксиран само месец преди убийството. В средата на март лихваря дал 170 000 лева на столични бизнесмени, които заложили вила в Княжево и дворно място от седемстотин квадрата.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *