Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Варна остава без „Синя зона“!

Само няколко дни след активизирането на 24 000 паркинг места в центъра на морската ни столица, бе спряна „синята зона“. Незнайно как, кметът на града Кирил Йорданов откри, че тази мярка би била равносилна на пътен налог. След това си откритие, той и областният управител Данчо Симеонов побързаха да съобщят на министър председателя Бойко Борисов решението си. Кметът сподели още, че мотивите му за това решение са финансово-икономически. Според него „синята зона“ би натежала финансово на жителите и гостите на града и във време на криза това би било излишно бреме за тях. Градоначалника допълни, че преди да пристъпят към реализирането на подобна идея, като начало трябва да бъде изпълнен градският проект за „интегриран градски транспорт“, който би подобрил качеството на услугата, и едва тогава трябвало да се мисли за „синя зона“. Йорданов обеща да бъдат възстановени събраните средства

Кирил Йорданов

на хората от общинското дружество „Паркинги и гаражи“. Все пак във Варна ще останат да работят сто и осемте паркоместа с автомати, каза още Кирил Йорданов. Те генерирали около 8000 лева седмичен доход за общината.  Само няколко дни след активизирането на 24 000 паркинг места в центъра на морската ни столица, бе спряна „синята зона“. Незнайно как, кметът на града Кирил Йорданов откри, че тази мярка би била равносилна на пътен налог.
След това си откритие, той и областният управител Данчо Симеонов побързаха да съобщят на министър председателя Бойко Борисов решението си. Кметът сподели още, че мотивите му за това решение са финансово-икономически. Според него „синята зона“ би натежала финансово на жителите и гостите на града и във време на криза това би било излишно бреме за тях.
Градоначалника допълни, че преди да пристъпят към реализирането на подобна идея, като начало трябва да бъде изпълнен градският проект за „интегриран градски транспорт“, който би подобрил качеството на услугата, и едва тогава трябвало да се мисли за „синя зона“. Йорданов обеща да бъдат възстановени събраните средства на хората от общинското дружество „Паркинги и гаражи“. Все пак във Варна ще останат да работят сто и осемте паркоместа с автомати, каза още Кирил Йорданов. Те генерирали около 8000 лева седмичен доход за общината.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *