Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ваня Цветкова показва среден пръст на Тато

Хубавицата отказва секс на Тодор Живков и … оцелява

ваня цветкова

Тя е красавицата на бала. Канят я на всички партийни купони, за да разведрява атмосферата. Та кой би устоял на тези сини очи, изваяна физиономия и чаровна усмивка. Никой не се учудва, когато Тодор Живков я поисква. Мислеше, че ще се пресегне и ще откъсне пожелания плод. Бившият Първи обаче е сразен от упорството на прохождащата тогава актриса Ваня Цветкова. Малката пикла решително отблъсква приятелската му прегръдка, която би трябвало да е прелюдия към нещо по-сериозно.

„Не обичам да си спомням за онзи случай, а и няма нищо чак толкова за разказване. Бай Тошо ми налетя и остана доста изненадан, че го отблъснах. Беше свикнал да получава друго отношение от жените. Бях млада и нахална, въобще не се страхувах, че нещо ще ми се случи. Истината е, че явно съм го впечатлила със смелостта си. Дори ми даде апартамент, когато нямаше къде да живея“, спомня си за някои доста цветни моменти от младостта Ваня Цветкова.

И до днес някои от връстниците й в киносредите завистливо разказват как Ваня Цветкова и най-близката й дружка Аня Пенчева са били любимите актриси на властта. Често седели от двете страни на Тато, а той обичал да ги храни в уста с правешка баница. Двете красавици на българското кино контрират, че са ненавиждали и баницата, и навика на Тато да ги храни в уста.

В първия удобен момент след промените Ваня Цветкова заминава за САЩ. Започва голямото й американско приключение, както самата тя го нарича. Звездата от филми к а т о „Комбина“, „Хан Аспарух“, „Лавина“ сякаш за един ден забравя какво е завършила и работила в България и се преквалифицира в опитно крупие.

„Беше ми ясно, че няма как да стана новата Елизабет Тейлър. Трудна говорех езика, нямах връзки, никой не ме познаваше. А спестяванията ми бързо започнаха да се стопяват. Нямах време за чудене най-вече заради сина ми Павел. И се хванах като крупие. Това е робска работа. Отиваш в казиното, раздаваш чипове, прибираш пари. И така от сутрин до вечер. Забравяш какво е да се забавляваш, да спортуваш, да пътуваш и разглеждаш. Просто стоиш в едно лъскаво подземие и внимаваш да не объркаш сметките“, разказва без излишни емоции любимката на Тато.

За неин късмет пръстите й са достатъчно сръчни, а мозъкът достатъчно бърз, за да издържи на напрежението. Така неусетно си минават 20 години, през които Ваня успява да натрупа прилични спестявания, за да не разчита един ден на мижава държавна пенсия. Чак тогава тя отново обръща поглед към актьорстването и влиза в „Седем часа разлика“.

„Не исках да се връщам в България, но носталгията е ужасно силно човешко чувство. А и работата като крупие е до време. Не може цял живот да се подлагаш на толкова голямо напрежение. Не съжалявам, че прекарах 20 години в Лае Вегас. Надявам се Павел да оценява това, което направих за него. Той беше щастливо дете, а след това имаше възможност да развие своите интереси. Нищо не му е липсвало. Предпочете да остане в САЩ, тъй като не вижда възможност за реализация в България. Нямам аргументи, с които да го убедя в обратното“, твърди актрисата.

На американска земя тя така и не успява да си намери мъж, след като се развежда с голямата си любов Павел Дойчев. Двамата се запознават покрай снимките на филма „Комбина“. Ваня е тази, която настоява за нещо повече от обикновено приятелство.

„Тя първа се обади да ме помоли да й оправя парното на колата. Отстраних повредата и направихме една екскурзия от София до Пловдив да видим как върви автомобилът. След това ми натресе едно пуделче, защото майка й не искала куче в къщата си. През цялото време търсеше контакт с мен, но аз не си и помислях да предприема нещо.Тя беше любимката на властта, а аз с неуспешен брак и две деца зад гърба си. В крайна сметка животът ни завъртя и ни прати в гражданското да се подпишем“, спомня си години по-късно Павел Дойчев.

От някогашната страст между красавицата на родното кино и не по-малко привлекателния й колега е останала само пепел. Двамата не успяват да останат приятели, а Ваня така и не сколасва да създаде друго семейство.

„Не мога да понасям тъпи мъже. Да, красавците привличат окото, но много бързо идва времето, когато се ужасяваш, че си залетял по обвивката, а вътре е кухо. В Америка срещнах двама прекрасни екземпляра от противоположния пол. Имаха ненадминат интелект, страхотни обноски и изваяни тела. Оказа се, че и двамата са хомосексуалисти“, смее се актрисата, която се съгласи да бъде жури в „България търси талант“. Колегите й в шоуто с интерес установяват колко се е подмладила 56-годишната Ваня. Очевидно е, че пълната промяна не е дело само на хомеопатични мазила. Ваня е била на гости на пластичен хирург, но не й пука особено от хорските подмятания.

„Дойде моментът да се уважавам повече и да си угаждам. Цял живот се поставям в услуга на околните. Чувствам се страхотно, забавлявам се, живея“, категорична е Ваня Цветкова.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *