Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ваня Червенкова: Мира, ти си чук, смачкал семейството си

мира басна номиниранаВаня Червенкова скри нокти и съвсем дружелюбно се опита да поговори с Мира Радева за опита й да строява и командва всички около себе си. Тя започна отдалеч и каза, че Ивайло й изглежда свестен мъж. Да, такъв е, потвърди Мира.

Но много мълчалив, продължи Ваня. Е, той не се е отпуснал още пред вас, ще видите какъв веселяк е. Свири на китара и пее. Ваня въздъхна и каза – Мира, той няколко пъти искаше да посвири на китара, но ти го отряза. Искаше да започне разговор с един или друг, но ти веднага се хвърляше, прекъсваше го и му отклоняваше вниманието.   Той се предаде и легна да спи на двора. Ти и тогава не го остави, а тичаше да го будиш поне три пъти и да го питаш иска ли кафе, иска ли яйчица…

Не усещаш ли, че си като един чук, който се стоварва всеки път отгоре му, когато той прояви някаква инициатива? Той надигне глава и ти прас с чука – усмихна се Ваня, за да не раздразни събеседничката си.  Мира цялото семействоТози човек е потиснат от теб, смачкан, моделиран, обезличен. Ти си го направила такъв, какъвто искаш да бъде. Силна жена си, властна жена си, но те съветвам най-приятелски. Вие сте хубава двойка. Но рано или късно той ще се разбунтува. Ще му писне от твоите задушаващи грижи и обич и от този натиск, под който живее непрекъснато. Остави му малко свобода, малко лично пространство, малко инициатива. Ти отиваш за негово добро да го питаш иска ли кафе, иска ли яйца. Но непоисканото добро е най-лошото. И мен така да ме будят през пет минути, за да се грижат за мен, накрая ще се развикам и ще избягам.

Май си права, замисли се Мира. Но той е толкова добър, толкова послушен, толкова мил и му харесва да се грижа за него. Не, мила. Ти си го направила такъв. Всеки мъж иска той да е силният в семейството, той да глези жената , а не тя него. Май и дъщеря ти се е измъкнала чак в Америка, за да не бъде командвана, а? – натисна още една струна Червенкова. Тук Мира не издържа и си намери работа в кухнята.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *