Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ваня Червенкова: Детекторът на лъжата доказа, че не съм купила вота! ИНЕТРВЮ

Наранена и обидена след участието си във „ВИП Брадър“, Ваня Червенкова се изправи, за да каже своята истина за обвиненията, които й отправиха. Малко преди излизането й от шоуто към бизнес дамата бяха изразени подозрения, че е направила опит да манипулира зрителския вот в своя полза. За да опровергае нападките, Червенкова се подложи на детектор на лъжата. Резултатите от него тя предостави ексклузивно на журналисти.

Ваня Червенкова

Ваня Червенкова

– Ваня, защо се подложи на тест с полиграф? Толкова ли е важно това за теб?
– Важно е, да. На полуфинала на сезона бях едва ли не обвинена, че при моето излизане на 11 ноември съм купила вота и едва ли не, съм била набедена от хората в сайта на „ВИП Брадър“, че съм спонсор на предаването. Имам договор с Нова телевизия и в една от клаузите – т.9, ал. 3, гласи, че мога да бъда извеждана за досъдебни производства или за съдебни дела, когато това се наложи, под строгата охрана на „ВИП Сикюрити“, охранителите на самото шоу. Никога не съм излизала с изключение на един-единствен път – на 11 ноември, когато ми се наложи да присъствам в Апелативния съд в София. Бях под строга охрана от шоуто на „ВИП Сикюрити“. Не съм имала възможност с никого нищо да уговарям. Самите охранители дори влязоха с мен в залата. Там съм стояла 5 минути, след което ме прибраха в къщата.

За мен беше огромно учудване от къде се знае, че съм излизала. Повече от 90% не е работил сайтът на „ВИП Брадър“. Но дори да е така, откъде точно се е знаело, че съм излизала? Можело е да съм била изведена в гримьорна или за прическа за лайфа в изповедалнята, но при всички положения пробивът не е от моя страна. А и не беше етично да акцентират върху този факт, тъй като е имало участници в шоуто, които са излизали много повече от мен.

– Всъщност, ако ще организираш вот в своя полза, не е ли по-логично да го направиш, преди да влезеш в Къщата?
– Разбира се, за мен цялата ситуация беше много обидна. Ако организирам вот, съвсем нормално е това да съм го направила преди шоуто, защото няма смисъл да го правя по време на предаването и няма логика. Не съм знаела за онзи момент, в който един мъж – моят съдружник г-н Алиев от Москва, е решил да ми направи изненада.

Той не е знаел изобщо правилата на шоуто. Само е попитал нашите адвокати и изпълнителната ни директорка, чрез която е закупил тези карти: „Ние влизаме ли в противоречие на регламентите на шоуто и на закона?“. Отговорили са му „не“ и затова той е наредил да го направят с 4 карти. Ако е искал да го направи хитро, е можел да намери далеч по-елегантен начин. В случая той просто е постъпил джентълменски към мен. Изобщо не е предполагал, че може някой по този начин да ме уличи. Не бива да ме правят съпричастна с никаква измама, покупка на вота и т.н. Освен това предложих на полуфинал или да махнат гласуванията от тези карти, а в случая останалите 45 % отново ме правеха най-висок финалист, или да ме дисквалифицират.

– Защо понесе този случай толкова тежко?
– Защото съм човек на честта и не желая да бъда обвинявана несправедливо. Моралът ми не позволяваше да участвам в подобна надпревара, затова реших на следващия ден целият вот и всички SMS-и, изпратени от мои фенове, от хора, които ме обичат, да бъдат отклонени за Станка Златева. След излизането си се подложих на детектор на лъжата. Адвокатката ми звъня в Националния институт по криминалистика и криминология. Оттам й казаха, че не работят с частни лица, а само с прокуратура и съд. Препоръчаха ни най-модерния детектор на лъжата „Лафайет ЛХ 4000″ в Център за психофизиологични изследвания, който е най-скъпият и всички работят с него. Бившият началник на отдела в Националния институт Тодор Тодоров – най-добрият ни полиграфист, е правил супервизията, т.е. проверката на детектора. Това е правено под негов строг контрол, както и от управителя на фирмата Евгени Матеев. Изследването ми беше 5 часа и половина и на въпросите: „Ти спонсорирала ли си по някакъв начин продуцентска къща „Олд Скуул“?“ и „Ти знаеше ли предварително, че Али Алиев е организирал манипулирането на вота с 4-те СИМ карти?“, отговорът е НЕ.

Ваня ЧервенковаИзследването беше много тежко тъй като се наблюдават 22 точки в организма, които реагират при лъжа (дишане, кръвно налягане, сърцебиене, потене на кожата и др.). Изследването доказва категорично, че Ваня Червенкова не лъже, като твърди, че не е спонсорирала „Олд Скуул“ и не е знаела предварително, че Али Алиев ще организира гласуване в нейна полза.

– Кой плати детектора на лъжата?.
– Бях принудена сама да си го платя, въпреки че го поисках от продуцентите. Да, скъпо е, но моята чест и достойнство са много по-скъпи от това изследване. Поради тази причина поех цялото изследване на мои разноски. Супервизията е правена от петте най-добри полиграфисти в България, а мониторингът е минал в понеделник от Американската асоциация на полиграфите. Така че, който иска, може да направи пълна проверка на резултатите.

– Е, едва ли някой ще се рови така задълбочено…
– Нямам нищо против. Защото знам, че българинът отново ще каже – вие, богаташите, си купувате даже и изследванията. С нищо повече от това не мога да докажа, че съм невинна. Наистина бях принудена да го направя, защото обидата ми бе изключително сериозна. Нападките срещу мен – също. Знаете, че съм човек, който защитава достойнството си с интелигентни методи. А можех да наема цяла армия да пише в сайта на „Биг Брадър“ много красиви неща за мен! Не съм го направила. Излизайки, видях, че злобарите и завистниците са много повече отколкото хората, които умеят да ценят морала, ерудицията и редица още качества, за които твърдя, че всеки в Къщата трябва да притежава.

– Какво ще предприемеш оттук насетне? Очакваш ли извинение?
– Не съм се срещала с продуцентите, почти от седмица не излизам, защото съм зле физически. Имунната ми система е тежко паднала и трябва да се възстановя физически. Сигурно много хора ще кажат, че преувеличавам, но 2 месеца преди да вляза в шоуто бях подложена на тежка операция, от която имах хематоми, и очевидно заради кръвоизливите не съм могла да се възстановя. Не искам да излиза, че се оплаквам, защото имам претенциите, че съм силна жена. Искам да изляза с достойнство от ситуацията. Очаквам извинение от продуцентите, но не съм го получила. Те са направили висок рейтинг, много добър сезон благодарение на акцента върху моите скандали. Иначе други унизителни ситуации са спестявани.

Никой от страна на продуцентите няма право да показва по подобен начин от колко карти или процентно съотношение от колко карти е моят вот. Защо не показаха процентното съотношение на финала за петте човека, за които е гласувано? Очаквам извинение от всички, които вмениха на българския народ, че моето участие има спонсорски характер и оттенък и съм направила опит да купя вота си. Тогава половината телевизори в България са били включени на Нова тв и са гледали нас. Желая от същата трибуна, в същото шоу, което продължава, да се намери начин и да се извинят. Тъй като не мога да ходя по улиците спокойна. Много хора ми се възхищават, целуват, обичат, но другата половина ми казва: „Защо си купи вота?“. Не мога да го понеса!

– Как реагира приятелят ти от Русия, на когото му се налага да се обяснява?
– Човекът просто не го е знаел. Ако те смятат, че няма морал в подобно нещо, трябва да направят регламент! (гласът й се разтреперва – б.а.). Али е решил под тази форма да ме изненада и това не е осъдително.

Тази любов ме уби, уби ме и пред хората. Просто тотално ме смаза. Вместо да се радвам, непрестанно плача.

– Защо?
– Защото хората си помислиха, че съм си купила победата. И второ, защото този човек непрекъснато се оправдава едва ли не за това, че трябва да ми подари букет цветя. И излиза сега, че всеки ден му звънят и той трябва да се обяснява. Преди да вляза в Къщата, имам договор и приложение №1 към него – правилника за държанието ми в Къщата, който беше нарушаван от голяма част от участниците. Така че, ако ме обвинявате, че моят морал е нарушен, което излиза, че не е така, моля продуцентите да бъдат достатъчно морални да се обяви точният регламент на предаването и да си закупят софтуера, който да не позволява от един номер да се пускат повече от 5 или от 1 SMS, както е във всички „бели“, цивилизовани държави. Не мога да простя, че бях унижена публично, че беше вменено на българския зрител от страна на продуцентите, че съм неморална, че едва ли не купувам вота си, че съм спонсор и т.н. Искам дебело да подчертая, да съм кристално ясна – не съм си купила резултата. Всеки има право да направи мониторинг на резултатите от по-лиграфа. Оттук нататък всеки, който продължава да ме клевети, да ме набеждава в какви ли не измами, да внася позорни обстоятелства в публичното пространство, независимо чрез каква медия, ще бъде даден под съд. Ще поведа срещу клеветниците ми много сериозни съдебни дела, защото съм ощетена.

– Какво имаш предвид?
– Аз съм с кръвна захар в момента над 16, с херпеси, които не могат да ми минат, откакто съм излязла от шоуто. Изключително зле се чувствам и имам пълното право да съдя всеки, който ми нанася емоционални и физически вреди.

– А влезе в шоуто точно за да докажеш, че не си мутра в пола.
– Точно така. Влязох в шоуто, за да докажа, че държа на морала, честта, ерудицията и възпитанието. Вътре крещях, защото се сблъсках с хора, които се наричат ВИП, а нямат елементарна обща култура, но имат гигантско самочувствие. Хора, които не спазват елементарни хигиенни навици, а имат зашеметяващи претенции ала кралски особи. Хора, за които интригата и възможността да полазиш върху главата на някого и да се изгавриш с неговото самочувствие, е над всичко останало. Кой е лицето Пламен Медаров, че две седмици уж ни провокира според мисията си, а после продължи да се държи по същия просташки начин? И то сред хора, които са олимпийци, които представляват България като посланици – Тервел и Станка. Коя е Мира Радева, че до последно и даже след шоуто поддържа един невъзпитан млад мъж, тотално парвеню, изключително необразован? А това говори за морала и на самата нея.

От една страна, се радвам, че вътре се запознах с изключително качествени хора, но от друга – съм възмутена, че ни поставиха на равни начала с хора, които нямат съпричастност даже към България. Един Мариан Кюрпанов, който се прави даже, че не знае български език, изобщо не са излъчили наш разговор, в който го обвинявам, че не знае какво става в родината на майка му и баща му, че не знае елементарна история на България, която е учил до средното си образование. И тези хора присъстват вътре, за да ни провокират и да ни подиграват.

– Трудно е да не си изпуснеш нервите, когато си под постоянен стрес…
– Естествено. Аз изкарах супер емоцията си по простата причина, че всички други всяка неделя бяха спокойни, че виждаха децата си, а аз нямах дори тази възможност – нито да чуя, нито да видя дъщеря си. Продуцентите имаха крайното решение дали да ни срещнат с децата ни или не. Единствено аз, мисля, че и Ирина Флорин, не чувахме и не виждахме децата си. А Мира Радева в половината от шоуто беше с цялото си семейство. Уж бе дошла, за да бъде мост за дъщеря си Ани, пък в един момент реши, че трябва да остане само тя и даже настояваше да си остане само тя. Като ги номинираха и двете, каза: „Аз смятам, че трябва да си тръгне Ани, защото Джаред вече е навън“. Аз харесвам дъщеря й, но тогава скочих: „Ти коя си, че ти ще смяташ? Смята българският народ. А ти не можеш да вменяваш на българския народ за кого да гласува.“

– Мира Радева си въобрази, че имам претенциите. Уж беше мост за младите да останат повече, за да могат българите да опознаят дъщеря й като музикант, а в същото време настоява тя да остане, за да гледаме изключително унизителното й поведение.

– Мира Радева на няколко пъти те обиди. Кое не й прости?
– Колкото пъти се караме, толкова пъти съм й давала шанс да загърбим тези различия и да започнат нормалните ни и човешки взаимоотношения вътре наново. Но Мира Радева не е такъв човек. Тя е злобна, отмъстителна, за което говори и участието й при Люба Кулезич, когато е размахала онези банкови документи. Тя няма право и аз ще заведа дела срещу нея. Тъй като изкарва конфиденциална информация, а тя изрично каза, че ги е взела от банката. Банковите служители нямат това право и те нарушават Наказателния кодекс по член 282 за злоупотреба със служебно положение. Още повече – Мира е техен съучастник и размахва документи, които изобщо няма право да притежава. Аз знам за скъсани договори на Мира Радева, но няма да ги коментирам, защото ще я унижа. Никога няма да тръгна да се принизявам на нейното ниво. Ако тръгна да говоря всичко, което зная за Мира Радева, а аз знам твърде много… Но не искам да я правя звезда, нито да акцентираме, защото за мен не е социоложка, даже не става и за пееща готвачка. Уви, Мишо Шамара ще се окаже прав за нея.

– Какво породи конфликта ви? Какво толкова деляхте?
– Мира Радева и въобрази, чи имам претенции да бъда „майка на Къщата“. Пет седмици не се приближавах до кухнята, с което й показах, че нямам такива претенции и на хората зад камерите им се проглушиха ушите, защото тя нонстоп говореше. Дразни и с менторския си тон. Извинявайте, но аз съм на 46 години, мисля, че нямам нужда нито от учителка по география, нито от детската си възпитателка. Така че преподавателско-менторския си тон може да демонстрира в Пловдивския университет, където преподава. Може да го демонстрира и в село Герман, където живее при мъжа си. В шоуто е влязла с хора, които са успели и имат претенция за достойнство, постижения, а да ми се прави на преподавател… Непрекъснато ни възпитаваше: „Браво, мойто момиче, точно така се прави хубаво турско кафе!“, „Браво, мойто момче, точно така се пекат филийките! Да не са препечени, ама да не са и еди какво си!“. Непрекъснато даваше оценки. Дразнеше ни със старите си градски песни. Възприемам ги до един момент, но да се пеят непрекъснато?! Няма къде да избягаш. Постоянно чуваш пискливия й, режещ глас. Тя поддържаше Пламен Медаров и ако не бе застанала до него, той щеше да бъде изолиран и нямаше 8 седмици да ни прави на маймуни. Ние бяхме наказани най-тежко заради Пламен Медаров, който за пореден път беше нарушил правилата, които пак акцентирам, са част от основния ни договор с продуцентите. Заради него бяхме принудени всички съквартиранти да научим наизуст правилника за живота в Къщата, което ни постави в изключително унизителна ситуация. Трябваше да декламираме като чавдарчета.

– На няколко пъти се разплака. И в живота ли си толкова емоционална?
– Не. Просто там човек изкарва емоциите си поради тежките условия – невъзможността да видиш детето си, любимите си хора и унизителните битови ситуации, в които те поставят.

– В живота какво може да те разплаче?
– Когато ме обвиняват несправедливо – в случая действията с Али Алиев, когато видя стар безпомощен човек, и когато видя безпомощни деца и животни.

Това са ситуациите, в които мога да бъда много емоционална.

– У нас се смята, че богатите нямат проблеми. Историята обаче показва, че те също плачат.
– Да, думата „богат“ не е обидна. Богатите хора са успели, защото се трудят и много са учили. В случая богатият човек Али Алиев си е позволил от своята гледна точка да ми направи изненада. Смята, че това е неговият малък жест към мен, а сега по сайтовете ме изпращат в Дагестан и Москва. Имам възможност да живея, където си поискам по света. Но живея тук, детето ми учи тук. Ще продължавам да живея тук, защото съм българка и обичам страната си. В шоуто показах моята позиция как трябва да изглежда един истински българин.

– Не е ли изтощително непрекъснато да водиш битки?
– Да, струва ми много – здраве, емоции, нерви и пари, но го правя и побеждавам.

– Някога съжалявала ли си за нещо?
– За нищо в моя живот не съжалявам. Ако го върна назад, бих го изживяла по същия начин, със същите хора и емоции. За нито един миг не съжалявам, защото и трудните, лоши моменти са ми давали възможност да ставам по-силна и по-амбициозна.

– Каза, че си простила на убийците си, които те простреляха преди години във Варна. Наистина ли им прости, или това е просто казано ей така?
– Да, със сигурност. Категорично. Нека да разсъждаваме така – ако бях тръгнала да си отмъщавам, щях да се превърна в същата като тях. Просто щях да бъда абсолютно същата като тях. Няма смисъл. Прошката е акт, който може да извърши само силен човек. На това не са способни слабите хора, защото те не забравят, а отмъщават.

Затворила съм тази страница и съм простила завинаги.

– Сега какво очакваш от живота? За какво мечтаеш?
– За нищо. Аз съм човек, който осъществява мечтите си. Сега ме чака много работа и красиви моменти с детето ми.

– Каква майка си? Строга ли си?
– Да, такива са били моите родители към мен и аз също съм строга. Благодарна съм им. Те са много възрастни. Ако има хора, на които трябва да благодаря в този живот, това са моите родители, моята дъщеря и г-н Алиев, който е повярвал в мен и ми е подал ръка в най-тежкия момент от живота ми – след стрелбата. Моите родители ме научиха да се боря в живота и винаги да бъда честна. Никога да не губя морала си. Както видяхте в шоуто, това го демонстрирах. Такава съм и в живота наистина. Дъщеря ми е точно като мен, мое копие.

– Липсва ли ти нещо? Казват, че човек не може да има всичко.
– Липсва ми обичта на онези, които пишат лоши неща за мен. Те не ме познават. Ако ме познаваха истински, нямаше да ме разплакват толкова много.

– А любовта? Не искаш ли да имаш…
– Не. Мисля, че съм изживяла своята любов. Мисля, че в момента цялата си любов трябва да я пренасоча към детето си, към нещата, които правя. Затова много държа на това, когато хората ме видят, да се усмихнат и да се прегръщаме. А не да ме обвиняват в неща, за които не съм виновна. Защото те не ме познават като човек. Това много ме нарани. Убива ме!

– Преживяла си страшни моменти. Не се ли научи да бъдеш по-дебелокожа?
– Не. За съжаление, не. Просто съм такъв човек. Нямам за кога да се променям.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

http://youtu.be/OtGfHt7pnVM

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Ваня Червенкова: Детекторът на лъжата доказа, че не съм купила вота! ИНЕТРВЮ

  1. adel Отговор

    02.12.2013 в 20:56

    Какви резултати си купи пак,бе госпожо Свиня?! Не журналисти да събираш, ами по – добре замълчи вече , НЕ ИСКАМЕ ДА ТЕ СЛУШАМЕ И ГЛЕДАМЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *