Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ваньо Танов: Прокуратурата изпълнява мокри поръчки на „Лукойл”

Ваньо Танов

Шефът на Агенция „Митници” Ваньо Танов, който беше изправен пред съда за разгласяване на държавна тайна, се нахвърли върху прокуратурата с обвинение, че изпълнява поръчки и действа по разпореждане на „Лукойл” при започването на съдебното разследване срещу него.

Според Танов, „Лукойл” искат просто да го отстранят от директорския пост. Той се аргументира с факта, че ако бъде признат за виновен, то ще бъде прекратен достъпът му до класифицирана информация и това на практика няма да му позволи повече да ръководи държавната служба.

Митници

Танов обеща да даде повече подробности и факти за истиността на твърдението си, след края на делото. Заяви категорично, че има да разказва купища интересни работи поне по още два случая, единият от които е този със СРС-та, за които така и не можа да се докаже, че са автентични.

По отношение на настоящото съдебно дело, митничар № 1 заяви категорично, че не е разгласявал тайна информация, а само публична, каквато може да бъде намерена в различни интернет и печатни издания. В съдебната зала каза, че смята обвинението за лишено от състоятелност.

От държавното обвинение абсолютно отхвърлиха версията на Ваньо Танов и заявиха, че не изпълняват чужди поръчки. Към момента не са разколебани в своето убеждение, че директорът без да иска е разгласил конфиденциална инхормация в свое интервю и имат начини да докажат това по време на процеса.

Следващото заседание ще бъде на 5 юли, когато ще бъде разпитан и началникът на Държавния резерв, за който обвиняемият Танов твърди, че е пристрастен заради негови действия по служба.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=68dguFOP8IE

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *