Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Вампири тормозят бургаското село Дебелт

Вампири тормозят бургаското село Дебелт, оплакват се местни. Непосредствено до селото е открито вампирско гробище, където от доста време се извършват разкопки. Зловещата находка навярно е причината за ужаса, който изпитват хората от Дебелт.

Местните се оплакват, че чуват странни шумове, че са тормозени от вампирите. Дори наскоро били открити няколко трупа на животни, които били починали от силна кръвозагуба.

Археоложката Крисимира Костова, която от години води разкопките, твърди, че става въпрос за цял вампирски некропол, а не просто за един гроб. Откритието е датирано от 4 век. Извършван е ритуал против вампирясване, обяснява Костова. Хората, за които се говорило, че пият кръв, били погребвани като по различни части на  телата им били забити 11 пирона.

Новината за находката паникьосала жителите на Дебелт. Из селото започнали да се разпространяват какви ли не слухове.

Разкопките край Дебелт

Работниците, които копаели на обекта, пък престанали да идват на работа за няколко дена. Един от помощниците на археолог Костова, който трябвало да почиства скелет от гробището, й казал, че напуска, защото черепът му проговорил и го изгонил. Жената отишла да види какъв ще е този „говорещ череп” и видяла, че вътре има някаква пчела, която жужи. Човекът обаче бил убеден, че костите на мъртвия вампир са му проговорили.

Откритието, че у нас от толкова векове са извършвани ритуали против вампири, не е новост. Изследователи от цял свят са категорични, че историите за кръвопийците тръгват от Източна Европа, а в последствие са открити и доста доказателства, че подобни същества наистина е имало. Изследване на учени от БАН , които изследвали историите за вампиризъм у нас, се натъкват в Странджа на възрастен мъж, който участва в ритуал за убиване на кръвопийците. Дядото разказал, че участвали подбрани хора, всички родени в събота. Именно в този ден от седмицата, според народните предания, вампирите не излизали от гробовете си. Мъжете от отряда трябвало да се съблекат голи и да намажат телата си с отвара от специални билки. Отишли на гроба на вампира и забили кол на мястото. После го залели с казан вряла вода. Щом се чуе пукване, значи кръвопиецът е унищожен, разказвал дядото от Странджа.

В други части на страната също има оплаквания от набези на вампири. Във варненско няколко села са пропищели от кръвопийци. Местни се жалват, че много често откриват обезкървените трупове  на добичетата си, а на врата им – две дупчици.

Най- известният вампир, свързан с България, засега е актрисата Нина Добрев от хитовия сериал „Дневниците на вампира“.ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Вампири тормозят бургаското село Дебелт

  1. AxuIL Отговор

    06.11.2011 в 17:37

    Няма ли някой от Дебелт да каже дали това е истина или не

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *