Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Вълци избиват биволи в Странджа

 

Многократно се е увеличил броя на вълците в Странджа планина

От 5 до 7 пъти е нараснал броя на хищниците в Странджа. Според местни жители през тази година цели глутници от вълци кръжат в гората и  похищават сърни, овце, зайчета, лисици  и даже биволи. При все че биволите  тежат около 700 – 800 кг. големите животни не удържат на набезите на вълците и стават техни жертви.  Хищниците действат на групи, като  заедно  с общи усилия убиват бивола чрез множество ухапвания и душене.  В кръвожадните битки се случва и някой вълк да стане жертва на борбата, но като цяло усилията на глутницата се увенчават с успех и те засищат глада си поне  за седмица.

Дори биволите стават жертви на гладните вълци

Вече на няколко пъти собствениците на биволи се оплакаха от набезите на хищниците, които им струват по 10 хил. лв. на животно.  Заради многократно нарасналия брой на хищниците по дребните диви животинки търсят спасение дори в селата и се укриват в изоставени сгради.  Гладните глутници вълци не прощават и на кошарите с кози и овце по селата.  Много пъти,  за да защитят дома и поверените им животни  овчарските кучета биват убивани от хищниците.

Въпреки че верните кучета стражари се борят с все сили да опазят кошарите на своя стопанин,  числеността на противника им в повечето случаи е решаваща за крайния резултат от борбата.

Вълците у нас стават все повече и по – опасни! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Вълци избиват биволи в Странджа

  1. Румен Отговор

    09.01.2012 в 18:40

    Как може на статия от такъв тип да сложите подобно видео….. А за узвочението… Просто БЕЗ ДУМИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *