Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Вълна от бездомни хора заля столицата

bezdomСтолицата е изправена пред криза със скитниците по улиците. С настъпването на студа, приютите за бездомници запълват целия си капацитет, а потокът от нуждаещи си не секва. София разполага с три центъра, осигуряващи храна и легло за бездомниците.

През зимата броят на скитниците в столицата драстично се увеличава, защото пристигат хора от различни краища на страната. Те се надяват , че тук ще намерят къде да се подслонят и да се нахранят. Но тъй като няма място за всички, те остават навън.bezdom3

Тази година има и много безработни, които след като са загубили прехраната  си, също разчитат на столичните приюти. Обикновено са бивши работници по строежите.Строителния бранш, който до миналата година осигуряваше заетостта на доста висок процент от мъжете, се срина заради икономическия колапс.

bezdom2Оказва се, че всъщност повечето от настанените в приютите, изобщо не са без дом. Тази зима се е появила нова тъжна тенденция. Обезпокоени граждани се свързвали с центровете за изоставени хора и съобщавали, че на тяхна улица има скитник. След като приберат бездомника, ставало ясно, че „загрижените съседи”, са негови роднини. Явлението се превръщало вече в масова практика. Включително майки, които не желаят да утежняват домакинството през зимния сезон, пращали в приюти за безпризорни децата си. Така наистина нуждаещи се пак си оставали в студовете на улицата.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *