Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Валери Симеонов, шеф на СКАТ: Капка и Волен прибираха рушвети от бизнесмени

Волен и Капка бяха успешен тандем в бизнеса с политика

Волен Сидеров и съпругата му Капка взимали пари на ръка от бизнесмени, които харчели за личните си нужди. Залъгвали предприемачите, че ще им свършат услуга чрез партийния вестник „Атака”, а даренията харчели по тузарски хотели и ресторанти. Това разказва техният кум и бивш съратник Валери Симеонов, шеф на телевизия „СКАТ”.

Валери Симеонов беше набеден от Сидерови, че именно той измислил схемата с офшорките, чрез която заробвали депутатите от „Атака”. Собственици на фирмите са двама роднини на Капка Сидерова, единият от които вече не е сред живите. Народните представители от „Атака” били длъжни да подписват договори, които ги правят гаранти по кредити на офшорките. Преди да лъсне грозната истина, депутатите били залъгвани от Сидерови, че фирмите са фиктивни. Наскоро обаче самата Капка се изпусна, че по сметките има движение, което означава, че офшорките са си напълно действащи.

Шефът на СКАТ признава, че съпругата на Волен наистина се изживявала като кардинал в сянка. Найденов разкрива, че

Валери Симеонов е кум на Капка и Волен

Капка редовно ходела в парламента и грубо се бъркала в делата на парламентарната група. Бургаският бизнесмен и благодетел на Сидерови всъщност е идеологът на вестник „Атака” . Найденов признава, че му се наложило доста време да плаща издръжката на партийното издание. Той предложил на Капка да стане главен редактор на вестника, за да престане да ходи, когато й скимне в парламента и да се бута в работата на партията.

Найденов не се изненадва и от новината, че парламентарната група на „Атака” харчела с пълни шепи държавната субсидия по луксозни ресторанти. Откакто партията влязла в парламента, Волен и Капка започнали да изживяват като холивудски знаменитости. При обиколките си из страната, семейството държало винаги да отсяда в най- скъпите хотели, при това в президентския апартамент. Ако случайно се окажел зает, се цупели. Сидерови бързо вдигнали жизнения си стандарт и вече дори държавната субсидия им била малко. Затова започнали да взимат пари от дребни и средни бизнесмени, които лъготели, че ще им свършат някаква услуга. Срещу сумите не се издавали никакви разписки, а Волен и Капка харчели парите за лични нужди.

Валери Симеонов и Волен Сидеров са в жесток конфликт. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Валери Симеонов, шеф на СКАТ: Капка и Волен прибираха рушвети от бизнесмени

 1. Дани Отговор

  25.03.2013 в 14:30

  Кръстникът на Касабови казва:
  30.12.2012 в 11:45

  Каква е връзката и защо Валентин Касабов върши цялата тая мръсотия срещу Волен Сидеров?
  Кръстникът на Касабови, Хюсеин Ахмед е роден през 1942 година в Бургас. Етнически турчин, той е женен за българка – Катя, от която има две деца-Ерол и Мерал.
  Кум е на журналистическото семейство Касабови.
  Въпрос:
  – Хюсеине, как така се случи, че именно твоят кумец се оказа най-големия враг на турците? Как приемате този променен образ в семейството?
  – Неприятно е. Ние сме толерантни хора и вкъщи избягваме разговори на тази тема. С Вальо и Катя не сме си разваляли отношенията. Вярно, че се виждаме все по-рядко, но това не е заради политическите простотии, а защото сме ангажирани хора и всеки си е поел по своя път. С Валентин ни свързва дългогодишно познанство и старо приятелство. В миналото ми правеше впечатление на народен човек с широко мислене, плуралист. Заедно бяхме в първите редици и на „Клуб 19-ти ноември” и на СДС. Сега какво му стана не знам. Когато почна работа в СКАТ ми каза: „Да знаеш, че почвам да пердаша яко ДПС.” Мен това не ме интересува, но той се обърна срещу обикновените мюсюлмани, не зачитайки елементарните им човешки и религиозни права. Това никога не мога да приема.
  – Все пак вкъщи не може да не сте коментирали проявите му?
  – Избягваме тази тема за разговор. Просто не гледаме предаванията му, за да не се дразним. Гасим телевизора или превключваме на друга програма. Виж жена ми е по-емоционална, но сме единодушни, че той не може да е такъв човек, а изпълнява поръчки. За последно Катя и Валентин ни бяха на гости за Байряма. Аз темата не съм я подхващал, но той спомена: „Юси, това, което гледаш и чуваш, само изглежда така. Различно е.” Което ме кара да мисля, че той прави всичко това за пари. Валери Симеонов явно му плаща много за тази „война” срещу турците. Друго обяснение на това му поведение нямам.
  – Мислиш, че Валери Симеонов е в дъното?
  – За този човек хубава дума не съм чул. А аз съм кореняк бургазлия и се познавам с много и всякакви хора. Мисля, че той също изпълнява поръчки и от тях богатее. Допускам, че пръст в цялата работа имат и националисти от Австрия, Гърция. А от екрана на СКАТ всичко е грозно.
  Уважаеми българи аналогията е ясна, Скат и НФСБ работят по поръчка за пари. Казано е, ако нещо не става с пари, то се получава с много пари.
  Поръчката е на Бойко Борисов, а Валери Симеонов, Валентин Касабов и Велизар Енчев са изпълнителите.
  Не им вярвайте, те сами си го казват „Юси, това, което гледаш и чуваш, само изглежда така. Различно е.” Да наистина не всичко е така, както изглежда, тоест НФСБ не са националисти, нито са патриоти, работят за пари. За пари са готови да предадат българите, дори и майките си са готови да продадат, както предадоха Волен Сидеров и каузата на Атака. Къде е сега депутатът Стоян Иванов, ами Калинка Крумова и двамата са кадър на Скат. Общинските съветници, начело с Валери Симеонов направиха същото в предния мандат, предадоха избирателите си, като напуснаха групата на Атака и започнаха да работят за своя сметка, тоест за пари.
  Изводът е, че всеки който им повярва ще бъде измамен, по същия начин както са го правили и до сега. Доказателството за този извод е пред вас и го казва кумът на Касабови.

 2. Дани Отговор

  25.03.2013 в 14:31

  НФСБ не са националисти, нито са патриоти, работят за пари. За пари са готови да предадат българите, дори и майките си са готови да продадат, както предадоха Волен Сидеров и каузата на Атака.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *