Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Вальо Бореца от „Наглите“ начело на лихварска банда – с видео

boreca1Валентин Янев – Вальо Бореца, една от основните фигури в бандата за отвличания „Наглите”, бил на високо ниво и в престъпна лихварска група. Въпреки че беше пуснат под гаранция през юни, разследването срещу гангстера продължава. Горублянският бандит се оказал милионер, но произходът на парите бил доста съмнителен.

През 2007 изпълнителят на мокри поръчки Вальо Бореца започнал да се замогва с ускорени темпове. През следващите три години през ръцете на бандита минали жилища, луксозни автомобили, земи и пр. Недвижимото имущество обаче бързо се препродавало на трето лице. В мащабната схема са замесени още корумпирани нотариуси, които оформяли документацията за

Бореца беше арестуван половин година след акция "Наглите"

Бореца беше арестуван половин година след акция "Наглите"

продажбите, заложни къщи и, разбира се, отряд от яки момчета. Над Бореца е имало още някой, който е дърпал конците и по всяка вероятност прикривал следите на лихварите.

Според ченгетата, които разследват лихварската дейност на Валентин Янев, схемата е следвала канона на този вид измами. Най – отгоре на пирамидата е лицето, което предоставя огромния капитал за този вид сенчест бизнес. Под него са хора като Вальо Бореца, които получават парите

По време на криза лихварите са в апогея си

По време на криза лихварите са в апогея си

от върха и с тях захранват брокерите от заложните къщи. Лихвата обикновено е 20%, но ако длъжникът закъснее с връщането на кредита, се увеличава многократно. Човекът, замесил се с лихварската мафия, бива подложен на невероятен психически тормоз, а много често наказателните отряди го пребиват.

Парите, които се завъртат в машината на лихварите, обикновено са от наркотици, проституция или, както в случая на Вальо Бореца, от отвличания. Макар че полицията не го изпуска от очи, Валентин Янев продължава с лихварството. Наскоро килърът на „Наглите” е засечен да препродава жилище за над половин милион лева в „Младост”. Поредна жертва на лихварската мафия е останала на улицата.

По време на криза, мръсният лихварски бизнес придобива чудовищни размери. Хора, които не са били одобрени от банките за кредит, доброволно търсят съмнителни лица, които да им отпуснат пари. Но обикновено жертвите на лихварите, в най- добрия случай връщат в пъти по- голяма сума. Често обаче губят домовете, а някои прибягват от отчаяние и към самоубийство.

Лихварската мафия процъфтява навсякъде в страната. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *