Вальо Бореца – най- опасния бандит

0
valio
Ареста на Вальо Бореца

skandalno.net След ареста в края на февруари на „Силоваците”- ударната сила на „октоподската” организация на Алексей Петров, шумът около случая затихна. От МВР пазят мълчание какво става със задържаните бандити. Един от арестантите – Вальо Бореца, има доста смущаваща крими история. Сочен е за главния изпълнител на „мокрите поръчки”.

Валентин Янев – Бореца бил пряко подчинен на Антон Петров – Хамстера. Смята се, че му възлагал най-тежките задачи за изпълнение- убийства, взривове и рекет. Вальо Бореца се счита за прекия извършител на бомбените атаки срещу публичните домове „Казабланка” и „Пантерите” преди две години. Бардаците се свързват с Маргините. Според криминалистите, взривовете са извършени от конкуренти в бизнеса с жива плът. Най-стабилната верига от публични домове в столицата принадлежи на Алексей Петров. Затова от МВР смятат, че бомбите са поръчани именно от него.

Вальо се издирваше още при операция "Наглите"
Вальо се издирваше още при операция „Наглите“

Името на Вальо Бореца изплува и при разследването на бандата за отвличания „Наглите”. Справката от телефонните разговори на престъпника показват, че регулярно поддържал връзка с главатарите им – Йожи и Културиста. Бореца бил близък и с Хамстера. Странно защо обаче соченият за пряк подчинен на Алексей Петров – Антон Хамстера, в момента е на свобода. Вальо Бореца никога не се е срещал с Трактора. Посредникът между тях бил Хамстера.  Само че Антон Петров официално не се свързва с „Октопод”-а- пуснаха го под гаранция.

Единственото общо между Алексей Петров и Вальо Бореца е спортната база на „Спартак“. Там бандитът ходел често, за да тренира мерника си. По полицейски данни, „силовакът“ си служи перфектно с доста видове оръжия.

Вальо Бореца се издирваше още от края на 2009 по подозрения за участие в групата на „Наглите“. skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *