Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

В София се извършва обир на всеки три часа

крадец

Огромната безработица и вроденият мързел на българите са сред основните причини за високия ръст на престъпността у нас, споделиха психолози от МВР. Липсата на работа и средства за препитание принуждават голяма част от бандитите да станат такива, а много от тях въобще няма и да се сетят да посегнат на чуждото, ако държавата си вършеше работата както трябва.

Специалистите са категорични и че легендите за пословичното трудолюбие на нашенците са пълна измишльотина на тоталитаризма. В цяла Европа, именно ние се прославили като едни от най – големите мързели съществували някога на земята, които по всеки един начин се мъчат да се скатаят и да хванат Дявола за рогата.

полиция

Тези два фактора са сред основните предпоставки за огромния ръст на престъпността у нас. Според данни от вътрешното министерство, в столицата на всеки три часа се извършва обир на частен дом, офис или магазин. Само за първите шест месеца на годината са регистрирани почти 1 500 грабежа в чужда собственост, но според специалистите това далеч не са реалните данни. Голяма част от гражданите въобще не информират полицията, защото нямат никакво доверие в служителите.

Още повече, че според статистическите данни, разкриваемостта на престъпления от подобен род е твърде ниска – едва дванадесет процента. Според полицията в днешно време е много трудно да бъдат заловени бандитите, защото използвали ръкавици и в повечето случаи вземали само пари и скъпоценности. По мнението на гражданите обаче, органите само претупвали работата и се оправдавали, без да свършат нищо.

Около седемдесет процента от контингента на професионалните крадци е в столицата, допълват запознати. Голяма част от тях обаче не работят само там, а пердашат на случаен принцип в цялата страна. През лятото обикновено се насочват към морските курорти, а през зимата към планините.
Някои от джамбазите са специализирали да работят в малките населени места, където по принцип хората се познават и доста често дори не заключват имотите си. Печалбата там била в пъти по – малка, но за сметка на това по – лесна.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за В София се извършва обир на всеки три часа

  1. ШОП Отговор

    09.07.2012 в 10:39

    Снимахме с охранителна камера клошар как разбива търговски склад и се опитва да разбие втори а от полицията се направиха на приятно разсеяни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *