Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

В Шумен: Спрете циганските сватби! Полудяхме!

Циганска сватба

Жителите на Шумен поискаха от Общинския съвет в града да въведе пълна забрана на неколкодневните цигански сватби, при които нормалните хора буквално откачали от силната музика, крясъци и побоища. Призивът за въдворяване на ред в града бе отправен в частност към Правната комисия на местните общинари.

Пламен Василев от Шумен е категоричен, че по време на подобни събития, никога не се спазват позволените нормиза шум. Човекът твърди, че лично е подавал много пъти жалби от началото на 2009 година до момента, но от общината винаги си измивали ръцете с обяснението, че има издадено разрешение за мероприятието.

Циганска сватба

Както може да се очаква, от местния парламент бият отбой и заявяват, че пълната забрана за подобни нарушения в обществения ред е възможно най – крайният механизъм за решаване на проблема.

„Ами ние първо трябва да им дадем алтернатива, щом ще забраняваме нещо от обществения живот. Казано с други думи, трябва да има някаква зала, в която да си провеждат тържествата и да не притесняват хората” – обяснява членът на комисията Пламен Петков. В негова подкрепа се изказва и омбудсманът на града Капраров, който обаче заявява, че трябва да се проведе допитване до обществеността.

Все пак от Правната комисия са решили да имитират някаква дейност и са изискали да им бъде предоставена пълната информация за броя на издадените подобни разрешения за период от две години. Към тях трябва да бъдат прикрепени и отказите, както и издадените постановления, ако въобще има такива. Тепърва ще се канят и експерти по шума, които щели да изказват своето мнение. Казано с други думи, решение може и да има, но след около 7-8 години.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=gEfEpL2Lw0o

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *