Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

В Русия забраниха гледането на YouTube

Русия забрани YouTube

Заради нарушаване на авторските права

Със свое решение от 14 ноември тази година, Агенцията по контрол „Роспотребнадзор” на Русия, блокира достъпа на интернет потребителите до най – голямата мрежа за видеосподеляне YouTube. Все още не са ясни причините, предизвикали забраната за използване на социалката, която е собственост на интернет гиганта Google.

Информацията бе съобщена от медиите в столицата Москва, които пък се позовават на официално прессъобщение от агенцията. Самото вписване на решението за ограничаване на достъпа е извършено на днешна дата – 21ноември.

YoyTube

Въпреки че от агенцията не уточняват причините за решението си, руски юристи са категорични, че най – вероятно става въпрос за нарушаване правата на авторство. Преди да бъде включен в черния списък, собствениците на уеб адреса несъмнено са били уведомени да вземат необходимите мерки, по премахване на незаконно съдържание от сайта.

Към момента е блокиран само адресът за вход през уеб браузър. Ако в срок до три дни не бъдат взети крути мерки за отстраняване на нередностите, ще бъде блокиран и Ай Пи адресът на YouTube. Това може да донесе сериозни последствия за американската компания, тъй като Русия е един от най – големите пазари за реклама и милиони рекламодатели могат да поискат връщане на парите си.

Интернет потребителите възроптаха сериозно и малко по – късно стана ясно, че от агенцията допуснали неволна грешка. Имали идеята да забранят само някои отделни страници, но докато щракали из настройките без да искат блокирали и централния адрес.

Най – големите хитове на YouTube:

http://www.youtube.com/watch?v=LGOIzsNZaPQ

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *