Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

В Русия ще кастрират педофилите

Русия ще кастрира педофили

В Русия приеха закон, който дава възможност за кастрация на педофили. Като част от мерките за справяне със сериозния проблем, депутатите от Думата почти единодушно гласуваха свирепите средства за ограничаване на сексуалното насилие над деца.

В указа се упоменава, че прелюбодейците ще бъдат осъждани на доживотен затвор и няма да имат законова възможност да се измъкват с условни присъди. При доказан рецидив ще бъдат подлагани и на кастрация по химичен път.

В наредбата също така се разглеждат и хомосексуалните връзки с лица под 16 години. Те са определени като изключително тежко престъпление, което ще бъде преследвано с цялата сила на държавата. Предвиждат се и по-строги санкции за разпространяване на детска порнография и за привличане на малолетни участници при заснемането на сцените. Като престъпление ще се разглежда дори и разпространението на традиционните порно филми с възрастни сред невръстна аудитория.

Руската Дума прие закон за кастрация на педофили

Опитни юристи разкриха, че в руското законодателство за пръв път се въвежда терминът „педофилия“. Прокарването на химическата кастрация като принудителна медицинска мярка също нямало прецедент в досегашната история на руския сенат. Кастрацията ще се прилага при изричното съгласие или молба на осъдения. Ако самият той реши да се подложи на процедура за премахване на половите жлези, ще има право да поиска помилване или замяна на наказанието с по-мека форма.

Педофилията е болестно състояние, свързано с ненормален сексуален интерес към деца. За доста от педофилите, сексуалното действие с деца е единственият начин за достигане на удовлетворение. Други от тях изпитват наслада и от сексуален контакт с възрастни. Въпреки че педофилията се приема като психично разстройство, тя е криминално деяние, което дори и в България се преследва от закона.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *