Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

В Парламента се обиждаха на „селяни” и „говеда”

В Парламента

За пореден път депутатите слисаха цяла България с поведение и манталитет,  рязко разграничаващи се от общоприетите норми. В Народното събрание въведоха нова мода и започнаха да се обръщат един към друг с думите „селянин” и „говедо”, които замениха изтърканите „господине” и „госпожо”.

Всичко това се случи по време на заседание, на което депутатите се скараха и почти сбиха, заради въпроса от изключителна важност дали министрите трябва заседават в сряда или в петък например. На фона на природните бедствия и нелепата смърт на десетки българи в последните дни, разрешаването на този казус заплаши да се превърне в първостепенен национален проблем.

Първи наля масло в огъня депутатът от РЗС Георги Терзийски, който се показа като верен последовател и подражател на воеводата Яне. Без много да се замисли, той пропя от трибуната:

„Искам да се обърна към някои депутати, които явно нямат съзнанието на граждани, а на селяни, да запазят мълчание”

Няколко минути по – късно сенаторът, който преди време се прослави с картонения регистрационен номер монтиран от самия него на новия му автомобил, отново отсече: „Спрете да се държите като говеда”.

Това провокира парламентарната шефка Цецка Цачева, която му направи забележка, че обижда 126 народни представители. Терзийски разбра грешката си, обидата беше преглътната и той се размина с наказанието.

Мая Манолова

Колежката му Мая Манолова от БСП обаче нямаше толкова късмет и отнесе „дисциплинарно наказание забележка”, след като размята бомби в залата и обиди мнозинството от ГЕРБ като ги нарече „един форсмажор”.

„Народните представители от това мнозинство няма да подкрепят този законопроект, защото те са си назначени от министрите. Те нямат самостоятелна воля и собствено мнение. Тяхното мнение е докато им звънне телефонът. То цялото управление на ГЕРБ е един форсмажор – некадърен сценарий, бездарни изпълнители, това е“ – ядосано заключи червената дама.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *