В министерство на правосъдието си раздават космически бонуси

0

popovaПо още една заплата отгоре са си отпуснали правосъдният министър Маргарита Попова и още 47 души от близкото й обкръжение. Парите били взети от натрупаните печалби на Търговския регистър.

В министерство на правосъдието редовно се раздават големи бонуси, но определено този за март е върхът – 107%. През февруари, близките до Маргарита Попова и чиновници на по- ниско ниво са получили по 98% отгоре върху заплатите си, които са от порядъка – 1000 – 1600 лева.pravo

Критерии за раздаването на премиите няма. Но сред облажилите винаги са шефката на ведомството Попова и най- лоялните й хора. Поводът за раздаването на печалбите, реализирани от Търговския регистър, е отличната му работа, според министър Попова. Съвсем скоро обаче, по решение на управляващите, свободният достъп до Търговския регистър ще бъде забранен и ще става само при сериозно основание за това.

Въпреки че правосъдното министерство се хвали с добрата си работа, която подплатяват редовно с бонуси, Брюксел най- редовно критикува ведомството на Маргарита Попова. Една от основните забележки е бавното правораздаване. Поради тази причина, държавата ни е и сред осъжданите в Страсбург. Освен това, ведомството е и сред шампионите по корупция.
Маргарита Попова е сред най- слабите министри в правителството, ако може да се предположи, че има силни. Никакви реформи, мудна дейност, освен когато се раздават бонуси, разбира се.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *