В Хепи си пушат, проверяващите дим да ги няма

0

В ресторант Хепи на Раковска в София клиентите си пушат най-спокойно, нищо че заведението е само за хранене. Журналисти попитали пиарката на веригата, а тя ги препратила към управителите, които пък се направили, че нито са чули, нито са видели.

Всъщност в столицата в доста заведения се пуши, но инспекторите се правят, че не виждат. Особено вечер и особено в луксозните ресторанти такава забрана просто не съществува. Същото е и в елитните нощни клубове. Собствениците са намерили на кого да плащат и са се разбрали по колко да пращат и никой не безпокои златната клиентела.

Забраната хвана тези заведения, които са квартални, които не са елитни и в които ходи простосмъртният народ. Те започнаха да опустяват, а някои даже и да фалират. Още по-големи фалити се очакват през зимата, когато пушачите няма как да излязат да мръзнат по тротоарите и ще се откажат да ходят по кръчми. Масова е и забраната в провинцията, където ако бъде спипан клиент с цигара, собственикът отнася яка глоба. Както винаги българите бяха разделни на бедни и богати. Богатите могат да си позволят всичко, за тях забрани не съществуват, а бедните ще бъдат гонени, ругани и унижавани.

Говори се, че един голям ресторант плаща на проверяващите по около 5000 лева на месец. След това гарантирано проверки няма да има. Нощните клубове пък броели по 10 бона. В по-големите градове започнаха да се обособяват частни бизнес-клубове, където инспекторите пък нямат достъп. Всъщност това са заведения, където вечер се събира местният елит и където поглед на простосмъртен не може да надникне. Апропо днес се навършват 100 дни от забраната за тютюнопушене на обществени места, а в страната печалбите от продажба на тютюневи изделия са се увеличили.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/RGbjoXwGUt0

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *