Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

В Бургас ще се борят с пушачите със…забележки

Наредбата за забраната за пушене на закрито влиза след два дена, но инспекторите от РЗИ-Бургас все още нямат писмени указания какво да правят. От медиите те научават, че ще участват в масирани проверки –  и денем, и нощем, но не знаят как точно ще осъществяват контрола, особено по стадионите и детските площадки.

От здравното ведомство не са готови с указанията или просто не знаят как да ги приведат в съответствие с юридическата част на наредбата. Не е изключено и документът да се появи на 1 юни сутринта, или да се забави още повече. Без указания какво да правят проверяващите могат само да констатират нарушенията и нищо повече. Не е ясно и към кои групи ще бъдат прикрепени полицаи.

 Самите представители на здравните власти нямат право да налагат глоби на пушещи на стадион например, както и да искат документите им. Това вероятно ще бъде изяснено в документа, който все още не е готов. Засега инспекторите са на фаза предположения каква ще бъде дейността им. „Въпреки всичко масовите проверки на наши хора ще започнат от първи юни. Ще обиколим заведенията, но какво точно ще правим, не мога да кажа все още“, обясни пресаташето на РЗИ Елица Карагьозова. На питането по кой начин ще бъдат глобявани пушачите, след като инспекторите изобщо нямат право да изискват лични документи, Карагьозова предположи, че най-вероятно засега ще се правят забележки на нарушителите. „Чакаме да се запознаем с Наредбата, когато ни я пратят от Министерството на здравеопазването и ще оповестим публично как ще правим проверките и как ще наказваме юридическите и физическите лица – нарушители“, каза още Карагьозова.

На някои места забрана за тютюнопушене беше въведена доста преди закона. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *