Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ужас! Затворническа болница бъка от хлебарки и тъне във фекалии

Затворническата болница не предлага елементарни условия на своите пациенти

Специализираното болнично заведение за лица лишени от от свобода- СБАЛЛС към Централния софийски затвор тъне в мизерия, поради което  се оказа без лиценз за извършване на медицинска дейност.  Смразяващият факт направи публично достояние адвокат Николай Рунински. Юристът узнал за тази нелепост след като през февруари месец тази година изпратил искане до съда в Стратсбург да се направят подобрения в болницата.  Както всички знаем независимо, че болницата е предназначена за лица лишени от свобода във всички лечебни заведения би следвало да се спазва подобаваща хигиена. В СБАЛЛС обаче според адвокат Рунински това въобще не е така.

“ Хлебарки лазят навсякъде. По всяко време могат да бъдат видени  големи кофи  и катедри с урина, които са поставени между пациентите“, възмущава се юристът. Според Рунински самите пациенти се принуждавали да чистят, за да не тънат в мизерия. Адвокатът е потресен и от липсата на персонал в болничното заведение: “ няма санитари, а ако има такива на щат, то те не вършат нищо“ , отсече безкомпромисно Рунински.

Затворниците трябва да се молят да не попадат в СБАЛЛС

В затворническата болница няма и елементарни условия за поддържане на терапията на инвалиди, а  в нея  са настанени няколко. Това научи skandalno.net.  и от затворника инвалид Стоян Тодоров, чийто защитник е именно Рунински.

Според затворника поради липсата на елементарни условия и полагане на грижи от страна на болничното заведение, когато  постъпил в него за лечение на дълбока рана, вместо да му бъде излекувана,  то – той се е сдобил с  още една нова рана . “ Ако болницата няма лиценз, би следвало да бъде затворена от ХЕИ“, апелира адвокат Рунински, а не да си затварят очите за явните нередности в СБАЛЛС .

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Ужас! Затворническа болница бъка от хлебарки и тъне във фекалии

  1. Хлебарки Отговор

    29.12.2011 в 12:08

    Проблемът с хигиената и чистотата е много сериозен навсякъде, където има лишени от свобода – арести, болници, затвори, полицейски управления. Мизерията и болестите, които се разнасят там са отвратителни. Горките работници – трябва да им плащат вредни, че работят там!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *