Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ужас: За жълти стотинки издават шофьорски книжки на неграмотни!

Пари на ръка

Всеки в България може да си купи шофьорска книжка на черно, дори и да си няма никаква представа как се кара кола, дори и да не може да чете и пише. Средната цена на ценния документ е около 700 лева, а от тази бляскава възможност се възползват всякакви индивиди.

Отдавна у нас се знае за това, но неизвестно защо, вече повече от 10 години никой не взема никакви мерки. Стига се до случаи, в които участници в курсове за ограмотяване, които не могат дори и да четат, ходят на училище със собствените си коли без никакви притеснения. Най – интересното в цялата работа е как тези хора са взели изпита за шофьорска книжка при положение, че теоретичната част е писмена, а освен това законът изисква да имат и завършен осми клас.

Шофьорска книжка

Подобен е случаят със Замфир Георгиев от селище до Враца, който се придвижва със собствен автомобил и има валидно свидетелство за управление, въпреки че е неграмотен. При опитите на репортери да го попитат как е изкарал курсовете за шофьор той избягва, за да не отговори.

Колеги на Замфир обаче заявяват, че знаят много добре как стават нещата със свидетелствата за правоуправление. Според техните изказвания, става въпрос само и единствено за пари. Имаш ли пачка, книжка за самолет можеш да вземеш. Нямало нищо по – лесно от това, да заобиколиш закона.

Поради тази причина, от КАТ за пореден път призовават на неграмотните водачи книжките да бъдат отнети. От отделението за контрол на пътищата са категорични, че у нас такива има хиляди и те създават огромни предпоставки за осъществяване на тежки катастрофи.

Как Барби получи своята книжка по пощата:

http://www.youtube.com/watch?v=fmzoLoEg6JU

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *