Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ужас! Водата “ Девин“ опасна за деца

Минералната вода "Девин" е опасна за малчуганите

За ужас на всички родители се оказа, че едни от най  –  известните марки вода са опасни за здравето на дечицата под 7 годинки. Сред опасните марки минерална вода са „Девин“,  “ Михалково“,  „Хисар“, „Ком“ и още няколко други вида. Дванадесет  марки минерална вода са с прекалено голямо съдържание на флуорид и не би  следвало да се консумират от деца, тъй като са вредни за тяхното здраве, констатираха от  РЗИ – Благоевград. Въпросните марки минерална вода автоматично се прибавят към забранения вид за употреба води в детските градини.

12 марки минерална вода са опасни за деца под 7 години

От регионалната здравна инспекция на Благоевград са помолили директорите на детските градини да предупредят и родителите на невръстните дечица, за да не се консумират  водите и у дома.  От своя страна управата на детските градини е обещала да се съобрази с предписанията на местната здравна инспекция и да разясни на всеки един родител, защо не бива децата им да консумират въпросните марки води.

 Директорът на Регионалната здравна инспекция в Благоевград д – р Огнян Чилев  разясни още, че дори родителите да не са наясно точно,  кои са опасните марки минерална вода, когато купуват питейна вода за своите мъници,  трябва да следят съдържанието на флуорид да не надхвърля 1,5 мг. на литър.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

3 кометара за Ужас! Водата “ Девин“ опасна за деца

 1. весела 54 Отговор

  22.01.2012 в 14:53

  И каква вода да пият дечицата ни, нали уж “ Девин “ бе най-добра за децата, имаше някакъв розов етикет, който обозначаваше най-подходящата вода за малките, а то какво излезе… всичко е лъжа, всичко е срещу здравето и без това твърде крехко на децата ни, нашите , българските деца.Не съм обърнала внимание до сега какво дават на внука ми, когато е жаден, в детската градина, не съм убедена, че тази тревожна новина е доведена до знанието на обслужващия персонал в градината и от там.. как да сме спокойни.

 2. Nelly Отговор

  23.01.2012 в 13:11

  Тук става въпрос за минералната вода на Девин, аз тка или иначе не бих давала минерална вода на малко дете. Водата с розов етикет е изворна и това което е написано тук не става въпрос за нея. Така че спокойно, не вярвам някой да дава син етикет на малко дете.

 3. Galia1034 Отговор

  25.01.2012 в 14:03

  Моля автора на статията да уточни за коя вода на девин става въпрос,т.к минералната вода по принцип не се дава на деца под 7 години. Така че според мен става въпрос за изворната.Така ли е или греша?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *