Ужас! Внесоха зарин от Турция у нас, става страшно!

0
Внесоха зарин от Турция
Внесоха зарин от Турция

Нелегална пратка с бойното отровно вещество за масово поразяване е влязла у нас преди месец! Службите подозират нов терористичен акт!!!

В България е внесено огромно количество от забраненото за производство бойно отровно вещество зарин. Новината бе оповестена от ФАРС – новинарската агенция на Иран, които пък са се добрали до информацията чрез техен източник в спецслужбите на Турция.

*Зарин е нервно-паралитична течност без цвят, вкус и мирис. Използва се за масово поразяване, води до парализа и сигурна смърт. Човек може да бъде заразен при вдишване, чрез контакт с кожата, през устата. Смъртта настъпва само 1 минута след неволно поемане на дозата. Симптомите са обилно отделяне на секрет от носа, стеснени зеници, болка в областта на гръдния кош. Само след още 30 секунди дишането става невъзможно, започва гадене и повръщане, гърчове и конвулсии, кома и смърт поради задушаване. Човек може да бъде спасен единствено с незабавен прием на ПРАЛИДОКСИМ или АТРОПИН, след което се извършва почистване на заразените участъци по тялото и незабавна евакуация.

зарин
Действие на зарин

Според сведенията на иранската агенция, от Либия са тръгнали две пратки със зарин – едната отива в България, а другата в Грузия, като минават безпроблемно през Турция. Началникът на турските разузнавателни служби Хакин Фидан уведомява своевременно министър – председателя преди малко повече от пет седмици.

Ердоган е силно смутен от разкритието и нарежда незабавно изясняване на случая. След края на разузнавателните действия, докладът да бъде предаден на отговорните органи в Европейския съюз и Русия.

Спецслужбите на Турция провеждат скоростна акция през месец май в Адана и при нея намират два килограма зарин в къщите на дванадесет членове от подразделението на „Ал Кайда” – „Ал Нусра”. Запознати обясняват, че това е един от бойните отряди на сирийската опозиция, съставен почти изцяло от непоколебими фанатици.

Този случай предизвика международно недоволство. От Русия призоваха Анкара да поемат по – сериозни мерки, а експерти от ООН започнаха проверка за употреба на зарин и други химически оръжия на територията на Сирия. От МВнР – България категорично отказаха коментар. Както винаги.

http://www.youtube.com/watch?v=1Tdk7tI9SS8

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *