Ужас! Трета родилка почина за месец

0

Трета жена почина при раждане само в рамките на един месец. Родилката била приета в Първа АГ болница в столицата. Бебето, което е второ за жената, било извадено чрез секцио. Причината за смъртта вероятно е белодробна емболия, но след окончателната проверка ще се разбере със сигурност.

Предишните два смъртни случая на родилки станаха в болница „Шейново” . Директорът на здравното заведение подаде оставка, а в момента то е щателно проверявано.

19- годишната Деяна Георгиева почина 40 дни след като даде живот на детето си. Студентката била изписана от „Шейново” в добро състояние след раждането. Броени дни по- късно обаче състоянието на Деяна рязко се влошава. Вдига висока температура и се чувства отпаднала. Майката на младата жена я води обратно в „Шейново”, но там не им обръщат внимание. Затова се насочват към „Пирогов”, където също не откриват причина за влошеното здраве на Деяна. Накрая младата майка е настанена в Александровска болница. Състоянието й обаче вече е неспасяемо и Деяна умира. Заключението за смъртта й е инфекция. Причините за появата обаче така и не се изясняват. „Пирогов” и „Шейново” бяха глобени заради допуснати грешки при лечението на пациентката.

Вторият смъртен случай на родилка датира отпреди седмица. Надежда Узунова отива през нощта в „Шейново”, тъй като усеща вече силни болки. Оттам обаче я връщат, защото преценяват, че разкритието е малко.

Няколко часа по- късно обаче, жената отново отива в болницата заради силните контракции. Още на входа на здравното заведение Надежда колабира. Първоначално, като причина за смъртта се посочва белодробна емболия. След проверката на случая обаче, стана ясно, че зле извършена интубация е убила родилката.

Случаят с Надежда Узунова. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *