Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ужас! Токът поскъпва отново и с повече

Токът да се увеличава с по 5-6% годишно, иска Иван Хиновски, председател на Българския енергиен форум. Той обвинява  всички, които твърдят, че цената му ще остане твърда след сегашното увеличение, за спекулатори или политически предизборни сладкодумци.

 През 2014 ще поскъпне с 20 процента, а дотогава плавно всека година с 5-6. Нагоре ще скачат и топлоенергията и природният газ. Това било естествен процес и нямало защо да се се търсят политически дивиденти, като държавните ни мъже се обвиняват взаимно. Така от изказването му проличава, че партиите може и да спорят, но то е само за власт. Иначе всички печелят не дивиденти, а суха пара от енергийната мафия, която се е сляла с политическата, казаха социолози.

В тон с Хинковски извиси глас и Иванка Диловска, председател на Института по енергиен мениджмънд. / оказва се че има и такъв институт/. Тя направи на пух и прах прогнозите на колегата си и обясни, че токът ще поскъпва още по-драстично, защото той не отчел цената за битовите потребители. Те не произвеждали нищо, а консумирали, а давали същите пари като фирмите, които използвали електричеството за производство. В момента продавачите на ток нямали никаква печалба заради битовите абонати и затова цената му трябвало да се увеличи. Даже хората, запалили лампа вкъщи, не се сещали, че заради тях се поддържа мрежа, а тази преносна мрежа струвала пари. Затова прогнозата на Диловска е още драстични скокове на тока за следващите години, като ще се започне. още от края на тази.

Двамата специалисти открито призовават този процес да не се политизира и да не се сочат ГЕРБ като виновници. Нас не ни интересува това, откликнаха потребители. ГЕРБ може да не са виновни за цените на тока, но имат неоспорима вина за безработицата, бедността и замразяването на доходите през последните три години. Не може всичко да се увеличава, плавно или рязко, а пенсии и заплати да стоят едни и същи.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *