Ужас ! Супервулкан унищожава САЩ!

1
Вулкан
Супервулкан може да изригне много скоро

Природните бедствия, които ни сполетяха от началото на 2012 г. не стихват, а дори се увеличват с пълна мощ. Сега на прицел е Америка, която е застрашена от изригването на супервулкан.

До сега се смяташе, че за да се образува подобна стихия са нужни стотици хиляди години, но последните новини са, че това може и да стане само за сто години. Под Националният парк „Йелоустоун” се надига супервулкан, който ако изригне,  може да унищожи почти цялата територия на САЩ. Това е проблем, който не може да бъде избегнат, тъй като няма адекватни мерки за борба с вулканите. След падането на астероид, вулканът е най-опасното и смъртоносно бедствие, което може да сполети земята. Магмата и вулканичния прах, нанасят сериозни увреждания за земята и това може да бъде истинска катастрофа..

Йелоустоун е разположен над огромна маса разтопени скали, като площа е минимум 400 мили под земята и още 30 мили над земната покривка. Иначе казано с прости думи, голяма част  от Америка е базирана  върху голяма и смъртоносна бомба. За последните 2 милиона години, са известни само 3 изригвания на супервулкани, като последствията са неописуеми. Ако този вулкан изригне с пълна мощ, ще е 1000 пъти по-силен от вулкана, който е разкъсал планината Св. Хелънс. Това е станало през не толкова далечната 1980 г. като само за секунди планината е почнала да се руши, образувала се е най-голямата лавина, позната на човечеството, а облакът от пепел е достигнал 19 километра височина и вятърът е разнесал над 540 тона вулканична прах в радиус от 57 000 квадратни километра.

Св. Хелънс
Вулканът разцепил планината Св. Хелънс

Сами можете да си направите извода, колко смъртоносна е ситуацията в САЩ в момента. Учените, предоставили ужасяващите факти, са базирали своята прогноза въз основа темповете на кристализация на кварца. Взети са мерки Йелоустоун, да е под постоянно наблюдение, за да може да се сигнализира при евентуална опасност от изригване.

Изригването на вулкана под Йелоустоун преди 640 000 години. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *