Ужас! Стефан Рядков заряза болната си майка

0

От пет месеца бургаската болница играе ролята на старчески дом за майката на актьора Стефан Рядков. През февруари тя постъпила в реанимация в доста влошено здравословно състояние. Стабилизирали я, но се оказало, че няма къде да отиде, като я изпишат.

Държавното жилище, в което живеела, било обрано шест пъти и в него не останало почти нищо. Дори леглата били изтърбушени. От болницата били в шок какво да правят, но се примирили със ситуацията. За да не нарушат закона, започнали да местят жената от отделение в отделение с различни диагнози и после пак я връщали в реанимацията.

 Така пети месец Милка Радкова преживява от милостта на персонала, а нейният известен син казал, че живее в София в гарсониера и му е трудно да вземе майка си. Жената е бивша рехабилитаторка, цял живот оправяла човешката болка. В момента по ирония на съдбата има заболяване на коленете и те са почти неподвижни. Като няма място в гарсониерата – да й намери подходящ хоспис – гневят се лекари, които със свито сърце гледат пациентката си. Кметът на града Димитър Николов дал нова квартира на Милка, но вътре нямало нищо, тя нямала сили да премества изпокрадения си багаж и де факто не може да ползва общинското жилище.

 Приятел на актьора каза, че бившите две стаи, в които е живяло семейството са негодни за ползване. Къщата била постоянен обект на цигански кражби, а последния път откраднали дори електромера. Милка пък плащала наема от пенсията си, но не можела вече да изкачва стръмните изпочупени стълби, на сградата, която е държавна собственост. Семейството имало ценни предмети, дори антики, но всичко било изпокрадено. Стефан Рядков е прекалено зает в столицата с кариерата си и от болницата твърдят, че не е идвал на свиждане на майка си през последните месеци.

Стефан Рядков – интервю. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *