Ужас! Социални работници от Гоце Делчев принуждават млада майка да изостави бебето!

7

Не им се занимава да й отпускат социални помощи!!!

бебе
бебе

Днес станахме свидетели на още една потресаваща история от живота в модерна България. В нея бременна жена от Гоце Делчев е принудена от служители на социалната дирекция да изостави бебето си в дом за сираци, за да не й отпускат помощи.

21 годишната Ваня Кърджалийска е бременна в петия месец, няма дом и работа, изоставена от роднините и бащата на бебето. За да си спестят „главоболия”, служителите от „Социално подпомагане” я съветват енергично да изостави детето си в дом за лишени от родителски грижи деца, защото не искат да й дават помощи.

Младата жена е потресена от отношението на служителите и от желанието им да я лишат от правото да бъде майка. Тя е категорична, че нейното дете не трябва да расте при други хора, щом като тя е жива и здрава, макар и в затруднено положение.

Ваня Кърджалийска
Ваня Кърджалийска

„Преди около две години излязох на квартира, защото майка ми и баща ми се разведоха. Татко сега живее с друга и никой от тях не ме иска. Една година имах работа и доходи, но след това ме изгониха и оттогава не можах да се устроя никъде. Бащата на бебето ме заряза когато разбра, че съм бременна” – споделя бъдещата майка.

Наскоро собственикът на квартирата й обяснява, че държавата може да й помогне в трудния момент. Самият той разговарял със социална служителка, която изявила желание да се види с Ваня Кърджалийска. Чиновничката обаче намекнала, че жената ще получи помощи, но във всеки случай е най – добре да се откаже доброволно от детето си.

„Тази служителка ми обясни, че трябва да сменя апартамента, защото в тази квартира няма условия за гледане на бебе. Каза ми още, че трябва да си извадя нов документ за самоличност и да си подготвя документите при лекаря. В момента няма откъде да взема 50 лева за нова лична карта, но според социалната служителка това не може да се избегне”

Според законовите разпоредби, Ваня може да получи еднократна помощ по време на бременност в размер на 150 лева. Но и затова трябва да има нова лична карта. Освен това жената ще получи още 250 лева при щастливо раждане на бебето и ако си извади нови документи. При спазване на изискванията ще получи по още 100 лева месечно до навършване една година на бебето плюс 35 лева месечни добавки.

За социалните служби обаче най – важно от всичко е Ваня Кърджалийска да им представи нова лична карта за справка, защото в противен случай не могат да й помогнат.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

7 КОМЕНТАРИ

  1. Абсурдна политика на геноцид в България !?! На запад ти дават безлатно да ядеш, да спиш, да се обличаш,къпеш и подслониш в системата на Каритас !!! Ако нямаш документи ти ги изготвят безплатно !!! За новородено дете на самотна майка-държавно жилище и средства за съществуване !!! СРАМ И ПОЗОР ЗА ЗАКОНИТЕ БЪЛГАРСКИ ОБИРДЖИЙСКИ !!!

  2. съгласно чл. 16а от ППЗСП. Размерът на тази помощ, във всеки конкретен случай се определя от директора на дирекция „Социално подпомагане“ в зависимост от разходите, необходими за закупуване на формуляри и заплащане на таксата за издаване на лична карта, за снимки и транспортни разходи. Така умишлено блокират еднократната помощ при раждане на живо дет – 250 лв.. Майката има право на еднократна помощ при раждане на живо дете, независимо от доходите на семейството, когато детето не е оставено за отглеждане в специализирана институция. Молба декларация заедно с необходимите документи се подава в Дирекция „Социално подпомагане“ по постоянен адрес на майката. Лишена е и от възможност за месечна социална помощ от 65лв. и детски 35лв..Освен тях за превенция от изоставяне има право на 6м. по 65лв. и еднократна помощ до 325лв. ! Е много ще спестят, но пък веднага ще усвоят Евро пари за приемен родител, защото това дете ще е за кратко в дом и той ще получава около 870лв. месечно и няма да се води безработен! Кретенска система!!!!

  3. не го правят само за пари, това си е нарочен геноцид. Да не ги вадят от джоба си тези пари.

  4. Ами тази жена трябва да се поощри за да неизостави детето си .На циганите дават помощи,а защо за българите не дават нищо.

  5. има еднократни помощи за вадене на лична карта отива в социалното и подава молба за това , така ще си извади лична карта безплатно ,

  6. има еднократни помощи за вадене на лична карта отива в социалното и подава молба за това , така ще си извади лична карта безплатно ,

  7. Здравейте! Аз познавам Ваня Кърджалийска и й предоставих жилище, което принципно давам под наем в Благоевград. Но няма как да й помогна с разходите за ток и вода, камо ли за раждането и за бебето. Нямам дрешки, нямам нищо, с което да мога да й помогна. Ето номера на Ваня – 0886359721.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *