Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ужас! Регистрираха бум на болните от шизофрения!

Душевно болни

При последното проведено проучване за броя на психично болните българи стана ясно, че през миналата година е регистриран сериозен бум на гражданите, станали жертва на психически разстройства. Според извадка от доклада, само във Варна са регистрирани 1 200 души с тежки диагнози като шизофрения, личностни разстройства и биполярни разстройства.

Лекари споделят, че тенденцията за увеличаване броя на душевно болните, се наблюдава от няколко години насам. Те уточняват, че най – засегнатите са хората във възраст над 50 години и основната част от тях са жени.

Душевно болни

Особено податливи на подобен тип заболявания са жените, които някога са били семейни. Явно раздялата с дългогодишен партньор влияе изключително отрицателно на нежния пол. Почти една трета от заболелите жени пък са вдовици. При младите от 18 до 35 години, най – голямата част от освидетелстваните са мъже – около 70 %. Най – характерното за тях е, че в голямата си част са ергени и не са имали сериозна връзка.

Наблюдава се своеобразен баланс във възрастова група от 36 – 50 години. При тези страдащи съотношението на половете е почти изравнено, като мъжете „водят” в трагичната класация с много малка преднина.

Голямата драма се крие във факта, че всички психично болни живеят на практика без никакъв доход. Лекарите са категорични, че 100 % от тях живеят само и единствено с пенсията си за инвалидност, която е позорно малка. Освен това, голяма част от болните са сами на този свят и няма кой да полага дори елементарни грижи за тях.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *