Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ужас! Рак на матката избива българките

Рак на матката избива българките

Страната ни е на първо място в ЕС по брой на болни жени от рак на маточната шийка както и на смъртни  случаи в резултат на коварната болест. Лекарите разясняват, че когато не е на лице профилактиката както е до момента в България,  броят на болните от рак на маточната шийка се вдига 7 пъти.

Коварното заболяване покосява огромен процент от жените у нас

Медиците са категорични, че всяка година 32 българки на 100 хиляди представителки на нежния пол биват покосени от коварното заболяване, докато в другите страни от ЕС този процент е много по – нисък. По тази причина едва преди няколко дни МС гласува Национална програма за така важната профилактика на коварния рак, който покосява българките, за да бъде променена коварната статистика.

Профилактиката ще се провежда чрез профилактична ваксина, която джипита ще поставят на всички момичета навършили 12 – ет години след проведен обстоен преглед на подрастващите девойки. Специалистите разясняват още, че профилактичната ваксина няма да струва нищо и ще бъде поставяна на подрастващите девойки три пъти през определен времеви период.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *