Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ужас! Пенка е събирателен образ на българската неграмотност

Пенка изпитчеНики Кънчев и Нико Тупарев успяха без да искат да покажат нещо, което би трябвало да потресе всички българи. В опитите си да докажат какви пропуски има в знанията Пенка и  колко зле е образована, те показаха нивото на много други млади хора, които не са роми, но са на същото интелектуално ниво.

Докато всички се възмущаваха, че Пенка не знае кой е цар Симеон и кога е настъпил Златният век у нас, Маги Халваджиян намекна, че не е само тя. И ако се направи една анкета по улиците, без да се подбира роми ли ще са, българи ли ще са, резултатите ще са трагични.

Ники Кънчев се опита да го спре, но за зла врага сред коментиращите беше и Пламен, който трябваше да анализира грамотността на Пенка. В този момент се обади и Цветелин Кънчев, който каза, че ако се направи сравнение между тях двамата, Пенка отговори на седем от 15-те въпроса по обща култура, а Пламен само на пет… Неволно всички  направиха паралел и с огромната излагация на Златка Димитрова миналата година, когато се оказа, че тя, вишистката, не знае столиците на Англия, Франция и на балканските държави.

Преуспелият в чужбина  Мариян Кюрпанов пък знае как да се облече, как да се държи в обществото, но няма идея къде тече река Марица, къде е Стара планина и къде се намира град Видин. И го прати на гръцката граница. А за Асеновград даже не знаеше, че същестува.

Пенка се оправя не по-зле от Златките в света на модата, но пък не може да пише латински цифри и като чете, срича. На Русата Златка никой не посмя да й постави каквато и да било интелектуална задача, за да не стане в предаването още по-голям сакатлък.

Истината е трагична и аз съм ужасен, каза Маги Халваджиян. Расте поколение, което не може да чете и да пише, отлично се оправя с модните марки и видовете козметика, марките коли и красивия си външен вид, но в главите им е празно, като в Сахара. И единствената цел на момичетата е да си намерят богат спонсор, а на момчетата да направят мускули и да карат скъпа кола.  А това поколение трябва да произвежда след време брутния вътрешен продукт и да издържа пенсионерите и децата. Просто не виждам как ще стане.

Цветелин Кънчев пък добави, че на всички управляващи им трябва прост народ, защото по-лесно се манипулира и  по-лесно се купуват гласовете му.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Ужас! Пенка е събирателен образ на българската неграмотност

  1. Ана Отговор

    05.12.2013 в 16:57

    Какво се учудвате,че Пенка е неграмотна.Тя е учила до 4 клас,но Златка която има висше да е необразована е това е трагедия.Да не знае столиците на Европейските държави,а вероятно и не знае Б-я с кои държави граничи.

  2. ангел Отговор

    06.12.2013 в 9:40

    А Златките събирателният образ на леките жени./да не кажа по-груба дума/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *