Ужас! Първа жертва на земетресението в Кюстендил!

0
Първа жертва на земетресението в Кюстендил

Силното земетресение с епицентър до Перник взе първата си жертва. Това е 59 годишната Лидия Герасимова, която живеела в ромската махала на Кюстендил. Причина за смъртта й е силна уплаха от жестокия трус, при която сърцето й не издържало и получила необратим инфаркт.

Въпреки че линейките на Спешна помощ дохвърчали на секундата, за разлика от повечето други случаи, но не успели да помогнат на жената. Според свидетели на трагедията, Лидия се споминала за броени секунди.

Земетресение

В Перник пък обявиха бедствено положение. За два дни всички служби преустановяват действията си. На практика това значи, че детските градини, училищата и административните сгради няма да функционират. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов и уточни, че първо трябва да се подсигурят засегнатите жители на района и да се осигури тяхната безопасност.

Според технически лица, към момента не са установени сериозни поражения по пътната инфраструктура. Проверени са и потенциално опасни язовири, които евентуално биха могли да предизвикат катаклизъм, заливайки големи площи с вода. Най – силно естествено са засегнати районите около Перник, където е прекратено топлоподаването заради авария.

Как да се държим при земетресение:

http://www.youtube.com/watch?v=W9Xl-_a4Eqw

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *