Ужас! Откраднаха пясъка от морето

0

Под носа на всички екоорганизации и на кмета на Несебър 30 декара дюни край Слънчев бряг изчезнали, алармираха хора от общината. Природният резерват, който съществуваше години наред и бе забранено дори да се берат дивите цветя от пясъка, напълно е изтрит от картата на общината.

Общинарите казаха, че не забелязали какво става и нямат понятие какво се е случило. Понятие за случката обаче добива всеки, който мине оттам. Все още личат следи от големи камиони, които са вършали наоколо. Местни хора видели работници, които пълнели камионите с пясък, а те заминавали в незнайна посока. 35 лева е тон пясък, а ако е откраднат, може да се купи и за половината пари.

Наоколо кипи строителство, Слънчев бряг не е бетониран до последно и все още има строителни ниши. Гледката на обезглавените дюни е, меко казано, апокалиптична. На мястото на природния резерват има само следи от гуми и дупки. Ако се проведе разследване, може да се установи какви са гумите и да се отрие нелегалната фирма. Лошото е, че никой не си мърда пръста да разбере кой унищожава българското Черноморие.

Власт и строителни фирми са със силно приплетени интереси и едва ли ще започне някакво следствие, защото то може да повлече всички. Преди години природата наказа строителите от Ахелой. Те също предпочитаха да крадат пясъка, вместо да си го купят. Едно лято обаче плажът изчезна и дълго време ахелойци нямаха плаж. Даде се сума ти народна пара да се укрепи брега и да се слага пясък. По същия начин изчезна тотално плажът край къмпинг „Европа“, откъдето пък поморийци се снабдяваха със строителен материал. Сега край къмпинга вместо пясък, има бетонна площадка.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *