Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ужас! Мечка-стръвница нападна село

Мечка- стръвница погна три овце в село Буката, Смолянско. Тя закусила с едното добиче, убила второто, за да си има за другия ден, а третото скрила някъде из гората, оплака се кметският наместник в селото Зоя Пеева.

Стопанинът на животните тръгнал да ги търси и се натъкнал на оглозгания труп, а после и на втория. Изплашил се и не влязъл по-навътре в гората. Едното животно видял, че е изядено от стръвницата напълно, а другото мъртво и заровено с клони. Случката станала само на 200 метра от селото, но никой не подозирал близостта на звяра. Това било второто нападение на мечката. По Гергьовден също били изчезнали няколко овце, а после намерени оглозгани. По вида на труповете и белезите по тях специалистите установили, че става дума за тригодишна женска мечка. Тя най-вероятно е майка и търси храна за рожбите си.

Жителите на селото са в потрес, вечер залостват вратите си и се молят да не станат курбан на стръвницата. Те не смеят да отидат до гората, която е съвсем наблизо, а малките си нивички с картофи копаят с повишена бдителност. Селяните знаят от опит, че когато мечка стане стръвница, не подбра животно ли ще удари или човек, ако е гладна. Изплашените хора настояват да дойдат ловци и да убият свирепото животно, но все пак е нужно съгласуване и с други инстанции. Кафявите мечки в България все по-рядко раждат и са защитен вид. Най-вероятно мецаната ще бъде проследена до бърлогата й, за да се погрижат екозащитниците за малките мечета.

Котка гони мечка. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *