Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Скандал! Клиника „Лора“ върна дете със силни коремни болки

Клиника "Лора" не се интересува дори от здравето на децата, ако то не е добре платено…

Абсурдите в здравеопазването ни буквално се сипят един след друг. С поредната скандална небивалица  се сблъскали родителите на невръстно момиченце с адски болки в корема, когато се обърнали за помощ към медицински център „Лора“ в столицата, разказват втрещени очевидци. В неделя  семейството решило да се обърне за помощ към частната клиника, защото момиченцето имало остри спазми в стомаха, а само преди няколко месеца било оперирано от апандисит.  Личният  лекар на семейството  работел  именно с тази клиника, а през уикендите принципно  „Лора“ би  следвало да поема пациентите на 2 ДКЦ,  но явно не съвсем.

В клиниката не са обърнали никакво внимание на детето, защото е нямало документ, че е техен пациент

От клиниката най – нагло отказали да обърнат внимание на детенцето, тъй като несъобразителните й родители в бързината да се погрижат за болната си рожба не са взели здравноосигурителната  й книжка, което явно е непреодолим проблем за нашите лекари. Смаяни очевидци от грозното зрелище разказват, че дежурната сестра със заядлив тон заявила на родителите, че без съответния документ клиниката не може да е сигурна, че детето наистина е техен пациент, а в момента системата им не работи така, че тя няма как да направи съответната  проверка, а да им се довери току та е просто недопустимо…   След кратка пауза наглата сестра заявила, че все пак вижда, че малката не се чувства добре и родителите й могат да си платят преглед на частно, а ако в действителност са техни пациенти, парите им уж ще бъдат върнати по джипито.

На практика станало ясно,  че в клиника „Лора“ всъщност нямат представа с колко лекари точно работят и дори нямат списък,  в който  да проверят  и по тази причина независимо, че сте техен пациент трябва да си платите прегледа на частно,  за да ви обърнат внимание, а нищо,  че системата не работи, те отделно ще си приберат парите за извършената „услуга“ от здравната каса, а вие може да чакате някой да ви върне вашите по личния лекар.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Скандал! Клиника „Лора“ върна дете със силни коремни болки

 1. E.Zidarova Отговор

  27.03.2012 в 15:34

  Откога безобразията на частни клиники са проблем на здравеопазването!? Не че и на другите места е по-различно, но заглавието ви е некоректно.

 2. Denica Отговор

  28.03.2012 в 21:16

  Тъй като всички очевидно сме запознати само с правата, цитирам закона за здравето, както и линк към него. Все пак е добре да се запознаем с всички гледни точки и след това да пишем нестойностни статии:
  Като здравноосигурен аз имам и задължения:
  • Трябва редовно да заплащам здравноосигурителните си вноски;
  • Трябва да нося личната си здравноосигурителна книжка винаги, когато посещавам личния си лекар или лекаря по дентална медицина;
  • Трябва да се явявам на задължителен профилактичен преглед, изследване или имунизация;
  • Трябва да изпълнявам предписанията на лекаря, както и изискванията за профилактика на заболяванията;
  • Трябва да спазвам установения вътрешен ред на лечебното заведение, в което получавам медицинска или дентална помощ;
  • Трябва да уважавам професионалното и човешкото достойнство на лекарите;
  • Не трябва да увреждам умишлено собственото си здраве или здравето на друг човек.

  http://www.nhif.bg/web/guest/24?p_p_id=101_INSTANCE_3BtY&p_p_lifecycle=0&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-2&p_p_col_count=1&_101_INSTANCE_3BtY_struts_action=%2Fasset_publisher%2Fview_content&_101_INSTANCE_3BtY_urlTitle=%D0%BC%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%BD&_101_INSTANCE_3BtY_type=content&redirect=%2Fweb%2Fguest%2F24

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *