Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ужас! Карат деца да се друсат насила!

Насилват ученици да вземат дрога

Всяко едно на сто деца е принуждавано да приема наркотици насила във Видин. Най – често жертва на пласьорите ставали ученици от пети и шести клас, които на тази възраст са изключително податливи към злоупотреба с алкохол и опиати. Освен че зарибявали юношите и девойките, дилърите доста често ги насилвали да се друсат, като използват заплахи или ги уговаряли да бъдат „модерни”.

Данните са изнесени след проучване на съвета по наркотични вещества в общината и бяха официално представени при последното заседание на местния парламент.

Насилват ученици да вземат дрога

Проведената сред ученици анкета показала, че за последната година средната употреба на марихуана сред подрастващите е почти шест на сто, а 1.5 % от тях са вземали и хероин. 35 на сто от младежите споделили, че за последния месец са пафкали от забранената трева повече от три пъти, 0. 6 са вземали амфетамин, а 0. 4 %  – хероин. Голяма част от децата в дунавския град признали, че най – разпространена е комбинацията от алкохол и наркотични вещества. Точно 2. 3 % от запитаните обяснили, че са се друсали така през последния месец.

Властите решили да започнат превенция срещу наркотиците основно сред 12 – 13 годишните ученици. Основна причина за това е, че според психолози, в тази възраст най – често започва приемът на непозволени вещества. Обичайно младежите първо посягали към цигарите и алкохола, а след това преминавали към марихуана и по – твърда дрога, за да не изглеждат задръстени.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=8DT8s7Q8Sbk

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *