Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ужас! Брюксел налага строги закони за тоалетните!

тоалетнаТази седмица от Брюксел ще бъдат обявени  нови правила за хармония в стандартите и икономии, които са свързани с тоалетните.

Очаква се ЕК да даде препоръките си да се използват най-много 6 литра вода при пускане на нормално тоалетно казанче и само  3 литра за  казанчета  икономичен тип. Англичаните обаче са против и настояват да те да  ползват по 4 литра вода за икономичните казанчета.

Целта на Брюксел е чрез новите правила за тоалетните да се постигнат икономии на над 6600 литра вода във всяко домакинство. Тези правила са плод на тригодишно проучване, поръчано от ЕК, за което са изразходени 88 000 евро. То установило, че англичаните пускат най-много вода в тоалетните си, а финландците най-малко.топла вода

В хода на проучването се установило, че България пак е извън стандартите. Тоалетните казанчета са горе-долу в нормата, зависи все пък къде какво е поставено, но пък 15 процента от населението няма тоалетни в дома си и не ползва никаква вода. 18 процента от хората пък нямат баня вкъщи и ползват малкото останали обществени бани. Единствено преди нас са румънците, 24 процента от които изполват външни септични ями.

Литва, Латвия и Естония също предпочитат външни тоалетни, защото в домовете си нямат условия за построяването на вътрешни.

Жестоки коментари веднага заляха социалната мрежа. Там хората питат ЕК вече и в тоалетите ни ли ще влезе? След като ни затъмни със съмнителни енергоспестяваши крушки, сега ще брои колко пъти на ден влизаме в тоалетната и колко вода пускаме в нея. И защо за богатите не се направи някакво ограничение? Всеки ден те сменят десетки кубици вода в басейните си, а обикновените хора трябва да поливат „нуждите“ си с чашка.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Ужас! Брюксел налага строги закони за тоалетните!

  1. Ганчо Отговор

    04.11.2013 в 11:17

    тригодишно проучване, поръчано от ЕК, за което са изразходени 88 000 евро а ние трябва да отглеждаме бежанци.Едно не ми стана ясно как ЕС ще ми го държи докато пикая!?!?!?!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *