Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ужас! Бременните в Свищов остават без лекар заради летни отпуски

Бременните в Свищов остават без лекарски контрол

Оказа се, че бъдещети майки в Свищов остават без медицинска помощ, защото местното родилно ни в клин, ни в ръкав затвори врати, заради натрупани отпуски на служителите си. От началото на май месец всички трудни жени трябва да преминават десетки километри с личния си автомобил или линейка, за да се доберат до  АГ- то във Велико Търново  или Горна Оряховица, за да бъдат прегледани от гинеколог.

Въпреки че в болницата в Свищов за 2011 са проплакали само 68 бебета за затварянето й и дума не може да става

Някои от бъдещите родилки пък са решили директно да се доверят на лекарските екипи или в Плевен, или в Левски, защото все пак им е по – близко и ще спестят някой лев.

Всъщност родилното в Свищов буквално е на изживяване, тъй като раждаемостта в крайдунавската община е изключително ниска.  За изминалата година в тамошното АГ са изродени едва 68 бебета. Директорът на болницата д – р  Евгений Митанов обаче заяви, че нещата в повереното му заведение са под контрол и въпреки трудностите,  то ще продължи да функционира, а за неговото закриване на този етап не може да става и дума.

 Проблемите на майките у нас нямат край! ВИЖ ВИДЕОТО!

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Ужас! Бременните в Свищов остават без лекар заради летни отпуски

  1. Александър Отговор

    11.05.2012 в 8:48

    Моля ви,
    Искайте от авторите да проверяват добросъвестно фактите. Това за 68-те новородени е цифра отнасяща се само за болницата, но не и за общината. За общината те са над 500, но майките предпочитат да раждат в други болници – В. Търново, Плевен, София.
    Не е вярно и това, че бъдещите майки остават без гинеколог. Такъв има в гинекологичните кабинети, но за един кратък период раждания в Свищов няма да има. Гинекологичната помощ не е само при раждането.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *